Vedete din showbizul românesc care își serbează ziua de nume de Florii. Nu te așteptai!

Ultima actualizare:

Apropierea Paștelui și sărbătorile aferente ce vin odată cu acesta sunt un nou motiv de petrecere pentru vedetele din showbizul autohton, care își serbează ziua de nume de Florii.

Care sunt vedetele care dau petrecere de Florii Foto: Colaj Click!
Care sunt vedetele care dau petrecere de Florii Foto: Colaj Click!

Printre acestea, se numără cele ale căror nume de floare este evident, dar și unele despre care poate nu știai că au primit la botez și un motiv de onomastică. Iată cine își serbează ziua de nume de Florii!

Oana și Viorel Lis, sărbătoriți de Florii

Oana Lis a primit la botez două nume care îi aduc an de an motiv de săbătoare! Așa cum e ușor de ghicit, soția fostului edil al Capitalei își serbează prima dată ziua de nume de Sfântul Ion, sărbătorit la data de 7 ianuarie, însă petrecerea nu se oprește aici!

Puțini știu că Oana Lis are și un nume de floare, așadar, cu ocazia Floriilor, aceasta se pregătește din nou să își sărbătorească onomastica. Nu vă mai ținem în suspans și vă spunem care este și numele cu pricina. Ei bine, pe soția lui Viorel Lis o mai cheamă și „Lăcrămioara”.

Însă petrecerea nu se oprește aici! Dacă numele de „Viorica” se serbează de Florii, atunci și fostul edil, Viorel Lis, poate primi tort și șampanie cu ocazia acestei sărbători, el purtând varianta masculină a numelui.

Viorica de la Clejani își serbează onomastica de Florii

Viorica de la Clejani pune în fiecare an taraful la treabă, însă într-una dintre aceste dăți, formația cântă doar pentru ea! De Florii, solista de muzică de petrecere își serbează, la rândul ei, onomastica.

Cel mai probabil, însă, trebuie să o facă încă de la orele dimineții, alături de familie, având în vedere că mai pe seară cu siguranță e chemată să susțină concerte pentru alți petrecăreți ce poartă nume de flori. Soțul ei, Ioniță de la Clejani, și cei doi copii, Margherita și Fulgy, nu au cum să lase evenimentul să treacă nesărbătorit, iar când ești din familie de cântăreți, parcă altfel sună cântecul de „La mulți ani”.

Fiica Andreei Marin, Violeta, răsfățata casei, de Florii

Nici în casa „Zânei” Andreea Marin nu e „liniște” de Florii, având în vedere că fiica ei, Violeta, este sărbătorita a zilei. Tânăra, pe care fosta prezentatoare TV o are din mariajul cu Ștefan Bănică Jr, este deja o domnișoară în toată regula, care la cei 14 ani ai săi își însoțește mama la evenimente și pare să îi calce acesteia pe urme.

Totuși, nu ne-ar mira nici dacă Violeta ar alege să-și sărbătorească onomastica în compania prietenilor, la o terasă din București, spre exemplu, pentru a profita din plin de timpul frumos de afară.

Însă distracția nu se termină aici! Deși o lasă pe fiica ei să fie în centrul atenției în această zi specială, puțini știu că, de fapt, și pe Andreea Marin o cheama „Violeta”, acesta fiind numele ei mijlociu. Așadar, dublă petrecere!

Gabriela Cristea își sărbătorește fetița cea mică, pe Iris

Soții Gabriela Cristea și Tavi Clonda sunt și ei în focurile pregătirilor de Florii, având în vedere că fetița lor cea mică poartă un frumos nume de floare. Iris, care a împlinit de curând 3 anișori și a avut parte de o petrecere pe cinste, urmează să fie din nou în centrul atenției, cu ocazia Sărbătorii Floriilor.

Micuța a venit pe lume în 2019, la data de 17 martie. Cuplul mai are împreună o fiică, pe Victoria, ceva mai măricică, în vârstă de 5 ani, care probabil se întreabă în fiecare an de ce nu are și ea două aniversări. Numele ei complet este Bella Victoria Margot, însă iată că nu e niciunul care să fie potrivit pentru onomastică. Așadar, păzea „Gabi și Tavi”, că urmează să fiți luați la rost!

Narcisa Suciu e și ea o „floare”

Interpreta Narcisa Suciu, în vârstă de 47 de ani, ar trebui să dea și ea startul petrecerii odată cu venirea Floriilor. Aceasta a lipsit o perioadă din lumea showbiz-ului, după ce a decis, în urmă cu 11 ani, să părăsească definitiv România, mutându-se în Finlanda.

Cântăreața e căsătorită cu Veikko Miettinen, bărbatul care i-a dăruit și o fiică, pe Daria, acum în vârstă de 23 de ani, iar aceștia mai vizitează țara noastră din când în când, pentru ca Narcisa să își potolească dorul de cei dragi. Întrebarea este însă, unde va sărbători Narcisa Suciu Floriile, în România sau Finlanda?

De asemenea, îl amintim și pe premierul Florin Cîțu, care nu este el „vedetă”, ce-i drept, dar este persoană publică, așadar își merită locul în lista noastră. 

Cele mai populare nume care se serbează de Florii

Potrivit datelor din 2021, cei mai mulţi romani care îşi sărbătoresc onomastica de Florii, respectiv 334.734 de persoane, poarta numele de Florin, alţi 147.328 Viorel, iar 54.759 Florian. Alţi români poartă numele de Florentin şi sau Florinel, derivatele lui „Florin”.

Peste 1,4 milioane de români îşi serbează onomastica cu ocazia sărbătorii Floriilor, dintre care 638.729 sunt bărbaţi şi 665.684 sunt femei.

Printre bărbaţii care îşi serbează ziua numelui de Florii se număra şi cei cu numele Trandafir – 2.418, Bujor – 1.554, Floricel – 924, Margarit – 695 şi Crin – 214. (era cât pe ce să uităm de Crin Antonescu)

Din totalul fetelor si femeilor cu nume de flori, cele mai multe, 146.268, se numesc Viorica, 128.844 – Florentina, 92.668 Florica, 87.202 Floarea, iar 79.753 Florina. Pe lângă acestea, care sunt cele mai întâlnite, există însă o varietate de nume de flori pe care le poartă sărbătorții acestei zile, unele chiar mai rare, precum Anemona, Codruța, Iasmina, Roza etc.

Și la bărbați se aplică regula, iar dacă știți vreun Lilian, Laur, Mugur sau Laurian, grăbiți-vă să le spuneți „La mulți ani!”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net