Victor Rebenciug, interpretul lui Ilie Moromete, poveste tristă. Drama care l-a urmărit toată viața: „Eu nu am...”

Marele actor al teatrului românesc, Victor Rebengiuc, cunoscut de întreg poporul român grație rolurilor sale în filme memorabile, a rememorat anumite pasaje din copilăria sa. În ciuda faptului că este un actor renumit, copilăria lui a fost presărată de o serie de evenimente care i-au marcat existența. 

Victor Rebengiuc în filmul „Câinele japonez” (2013, regia: Tudor Cristian Jurgiu)
Victor Rebengiuc în filmul „Câinele japonez” (2013, regia: Tudor Cristian Jurgiu)

Invitat în cadrul podcast-ului „Da Bravo”, moderat de comediantul Mihai Bobonete, artistul a mărturisit că a crescut fără tată. Părinții acestuia s-au despărțit pe vremea când avea doar 3 ani, tatăl lui și-a părăsit familia, urmând ca ani mai târziu să-și piardă viața în Stalingrad. 

Victor Rebengiuc: „Au fost minunați cu noi, ne-au crescut foarte bine”

În ciuda faptului că lipsa figurii paterne i-a marcat copilăria, bunicii materni au jucat un rol esențial în creșterea și evoluția lui Victor Rebengiuc. 

„Nu am avut tată, dar am avut bunic din fericire. Am fost crescut de bunicii materni. Au fost minunați cu noi, ne-au crescut foarte bine. Au fost oameni simpli, fără origine muncitorească. Erau oameni de la mahala. Mama mare era o fată frumoasă când era tânără, avea și ceva zestre, o casă. Bunicul era un bărbat superb. Nu l-am moștenit noi, nici eu, nici frate-miu. Avea mustață, era brunet cu părul creț. A avut cinci copii, patru fete și un băiat. Când nu mai aveau copii de crescut, am apărut noi”, și-a început povestirea Victor Rebengiuc.

Maestrul și-a continuat mărturisirile precizând un aspect destul de important: grație creșterii sănătoase, la vârsta de 4 ani știa deja să scrie și să citească, bunica sa fiind cea care s-a ocupat de acest aspect. 

Victor Rebengiuc a vorbit despre perioada grea a copilăriei sale
Victor Rebengiuc a vorbit despre perioada grea a copilăriei sale

„S-a ocupat foarte mult de noi. Eu la 4 ani știam să citesc și să socotesc! Bunica mea m-a învățat. Citeam ziarul în mod curent, nu aveam probleme. Ea punea, săraca, când mâncam la prânz, un ziar ca să nu se păteze fața de masă. Eu, în timp ce mâncam, citeam ce vedeam acolo. Mă certa mereu, «nu mai citi, mă, mănâncă acolo!», iar eu îi spuneam că mănânc, dar tot mai aruncam un ochi. Știam tot ce se întâmpla în anii ‘40. La un moment dat schimba ziarele, le punea invers. Citeam și așa, că mă obișnuisem oricum”, a mai spus, amuzat, Victor Rebengiuc. 

Mama artistului nu și-a dorit să-l vadă la teatru 

Marele maestru a dezvăluit faptul că femeia care i-a dat viață nu și-a dorit să-l vadă jucând în piese de teatru. Ea era cea care se ocupa să aducă bani acasă atunci când familia a întâmpinat momente dificile.

„Îmi spunea: «Tu mori acolo și eu nu vreau să văd!». Nici într-o piesă nu voia măcar să mă vadă murind. Își iubea copiii, săraca. Avea doi copii. Muncea foarte mult. La un moment dat, ea era singura care aducea ceva în casă, un salariu. Tata mare nu avea de lucru. A fost greu, greu!”, a amintit Rebengiuc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner cristina cioran png
Cum a ajuns Andreea Marin sa impinga masina intr o intersectie mare din Bucuresti  Moldoveanca la volan jpg
banner dinu maxer png
Fosta mare canotoare română nu face rabat de la nimic atunci când este vorba de sărbători și de mâncarea tradițională
   "De Paște fac tot posibilul să fiu cu ai mei și cu mâncarea pe care o face Codruța, mama și soacra mea", ne-a spus Dan Negru
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net