Vopseaua vegană face minuni pentru păr
Oricât de mult ne-ar plăcea să ne jucăm cu nuanţa părului, trebuie să avem grijă să nu ne distrugem podoaba capilară. Doamnele care îşi schimbă des culoarea părului au acum o soluţie la îndemână pentru a-l proteja: vopseaua vegană.
Şaten, castaniu închis, blond, roşcat...sau poate foarte colorat! Părul unei femei suportă tot felul de schimbări încă din adolescenţă, când tinerele încep să facă primii paşi în vopsirea lui. Dar v-aţi gândit cât de agresată este podoaba capilară de ingredientele din vopsea? Noroc că există soluţii. Reporterii emisiunii "Focus Magazin", de la Prima TV au descoperit vopseaua de păr vegană.
"Este 100% vegan şi fără gluten, sistemul de colorare este unul neinvaziv, în sensul că nu conţine amoniac, nu conţine parabeni. Toată lumea ştie, profesioniştii ştiu cât sunt de agresive aceste ingrediente chimice, şi de obicei, acestea fiind cauza majorităţii prob care apar la nivelul scalpului şi a firului de păr", a explicat inginerul chimist Aurelia Dumitru.
Colorantul nu afectează scalpul, în schimb îl tratează.
"Acoperă 100% firul de păr alb şi tratează părul. Ne vom duce bucuroşi să ne înfrumuseţăm şi nu vom mai sta cu teamă că putem face diferite reacţii alergice", a mai spus aceasta.
Şi să nu vă faceţi griji că efectul nu ar fi de durată. "Prin ingredientele prezente, respectiv vitamine şi antioxidanţi şi în mod special uleiul din sâmbure de strugure, vine să oprească procesul de oxidare, care are loc în timpul colorării şi atunci ăsta este secretul unei menţineri a culorii timp îndelungat".
Vopseaua organică este indicată chiar şi pentru blonde, pentru că vor obţine o decolorare de până la 3-4 tonuri, fără să folosească pudra decolorantă. Iar din punctul de vedere al unui hair-stilist, colorantul este o "minune", pentru că previne unele boli.
"Această vopsea este foarte bună pentru prevenirea dermatititei, care ştim că este boala secolului, boala pe bază de stres, excesul de sebuum, ne stresăm, punem mâna în păr şi avem o rădăcină foarte grasă, am putem folosi această vopsea şi ne vom simţi extraordinar de bine!", a spus hair-stilistul Iulian Paraschiv.
Şi nici nu trebuie să vă faceţi griji că vă veţi păta mâinile sau hainele cu pigmenţi. "Vopseaua nu pătează! Pigmenţii se curăţă f uşor printr o uşoară emulsie la unitatea de spălare, în mode expres nu am pus mănuşile pt că e un beneficiu şi pt tegumentul meu", a mai explicat hair-stilistul.
Între vopseaua clasică şi cea organică, există, totuşi, mici diferenţe de aplicare şi de preţ!
"Se aplică altfel! În primă fază se spală părul cu un şampon foarte fin ca să curăţăm foarte bine reziduurile de pe păr, după care amestecăm vopseaua care este formată dintr-un gel lichid şi crema, adică oxidantul. Diferenţa de preţ este foarte mică, nu putem spune că dacă îţi făceai un vopsit cu elemente chimice îţi făceai x şi aici ar fi de 2 ori x, nu. Este undeva cu 10% maxim peste preţul normal, dar câştigăm foarte mult pe partea de natural", a completat specialistul.