Alertă! Zika face prima victimă în Spania

Ultima actualizare:

    Copilul născut cu microcefalie este al doilea caz din Europa
Copilul născut cu microcefalie este al doilea caz din Europa

E panică în Spania, după ce, joi, autorităţile au anunţat că o femeie a născut un copil cu microcefalie, cauzată de virusul Zika, transmis de ţânţarul tigru. Îngrijorător este faptul că şi la noi trăieşte acest ţânţar, iar, după această perioadă ploioasă, va debuta sezonul cald, iar insectele se vor înmulţi.

O femeie, din regiunea Catalunia, Spania, care, în urmă cu câteva luni, a călătorit în America Latină a născut un copilaş cu microcefalie (n.r. afecţiune care se caracterizează printr-o dimensiune foarte mică a capului). Vestea dată de autorităţi i-a înspăimântat pe oameni, întrucât proaspăta mămică a fost infectată cu virusul Zika după ce fusese înţepată de ţânţarul tigru. Şeful Sănătăţii Publice din Catalunia, Joan Guix, a declarat, potrivit publicaţiei „El Pais”, că acesta „este primul caz de microcefalie din peninsulă ce are legătură cu Zika, şi al doilea din Europa, în martie fiind înregistrat un caz asemănător în Slovenia”. Pentru a-i linişti pe oameni, oficialul a mai declarat că „posibilitatea ca fătul unei femei infectate cu Zika să se nască cu microcefalie este de una la 30.000”. Potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii, până în prezent au fost confirmate 105 cazuri de persoane infectate cu Zika, dintre care 13 gravide. „Toate cazurile au fost depistate la persoane originare sau care au vizitat ţările afectate de epidemia cu Zika”, a mai precizat ministerul.

simeon stalpnicul png

Click! Spune: Potrivit OMS, cele mai multe cazuri de microcefalie provocate de Zika sunt în Brazilia – 1.198. În Statele Unite ale Americii sunt 2 cazuri, în Columbia – 7 cazuri, Capul Verde – 3 cazuri, Polinezia Franceză – 8 cazuri, Martinica – 3 cazuri, Panama – 4 cazuri, Slovenia – 1 caz, Spania – 1 caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
asteroid jpeg
caine jpg
hidratare jpg
curte jpg
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
Tu ce faci pentru a atrage candidaii Iata ce elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr un anun de angajare jpg
test trofeu jpg
imparat roman1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net