Când se va da pensia în luna iulie? Vești bune pentru seniorii care o primesc pe card

Mai este puțin timp până când vor intra pensiile pentru luna iulie, iar luna aceasta aduce vești bune pentru pensionarii care își primesc banii pe card. Potrivit anunțului făcut de Casele de Pensii, pensionarii vor avea pensiile pe card disponibile pe data de 12 iulie. Cum 13 și 14 iulie sunt zile de weekend, toți pensionarii vor primi banii mai devreme, în aceeași zi.

Pensie. Foto: arhiva.
Pensie. Foto: arhiva.

Pensiile vor fi disponibile pe card pe 12 iulie

În România, aproximativ jumătate dintre pensionari, adică 2.500.000 de persoane, primesc pensiile pe card. Pentru aceștia, luna iulie aduce o veste bună: pensiile vor fi disponibile pe card pe 12 iulie, ceea ce înseamnă că nu vor trebui să aștepte până la începutul săptămânii următoare pentru a-și primi banii.

Ceilalți 2.500.000 de pensionari, care primesc pensiile prin Poșta Română, vor avea banii livrați între 2 și 10 iulie, conform programului obișnuit. Astfel, toți pensionarii din România își vor primi banii la timp, indiferent de modalitatea de plată aleasă.

Procedura de încasare a pensiilor pe card

Pentru a încasa pensiile prin cont curent personal, pensionarii trebuie să se adreseze direct instituțiilor financiar-bancare pentru deschiderea unui cont. Contul se deschide pe numele beneficiarului de drepturi bănești sau a reprezentantului său legal, la solicitarea acestuia sau, după caz, la cererea mandatarului desemnat prin procură specială, emisă conform legii.

După deschiderea contului, pensionarii trebuie să se adreseze casei teritoriale de pensii de care aparțin, cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont. Aceste acte pot fi transmise și prin poștă, în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Recalcularea pensiilor

În această perioadă, Casele de Pensii efectuează recalcularea a 5.000.000 de pensii, proces care a început deja. Primii pensionari vor afla rezultatele recalculării începând cu data de 10 iulie, conform calendarului stabilit.

Dintre aceste pensii, 3.000.000 vor beneficia de creșteri, în timp ce restul vor rămâne la valoarea actuală. Legea pensiilor garantează că nicio pensie nu va scădea, chiar dacă, pe baza recalculării, ar rezulta o pensie mai mică.

Ministrul muncii și șeful Casei de Pensii au subliniat importanța numărului mare de ani munciți în determinarea cuantumului pensiei. Pensionarii care au muncit peste 35 de ani vor primi un punct bonus de stabilitate pentru fiecare an suplimentar petrecut în câmpul muncii.

Formula de recalculare include:

VPR (valoarea punctului de referință, 81 lei) x numărul de puncte acumulat

Puncte: contributivitate + stabilitate + puncte pentru perioadele asimilate și necontributive.

Punctele de necontributivitate sunt acordate pentru anii petrecuți în armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte pentru fiecare an). Punctele de stabilitate variază în funcție de anii munciți suplimentar, de exemplu, 0,50 puncte/an pentru anii munciți între 26 și 30 de ani.

Pensionarii din România au motive de bucurie în luna iulie, având în vedere că pensiile vor fi disponibile mai devreme pe carduri și că procesul de recalculare a acestora este în plină desfășurare, aducând creșteri semnificative pentru un număr mare de beneficiari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
Destinații de plajă toamna în Europa Colaj
limbi depositphotos1 jpeg
1 comoara adancuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net