Alimentele perfecte pentru a ne menține hidratați vara: „Chiar există alimente care ne răcoresc”

Temperaturile din această perioadă sunt foarte ridicate, așa că nu trebuie să uităm cât de important este să rămânem constant hidratați. Iar nu doar apa ne poate fi de ajutor în acest sens, ci și, potrivit medicilor, unele alimente!

Castravetele ne poate menține hidratați
Castravetele ne poate menține hidratați

Există unele alimente care ne pot ajuta să rămânem hidratați, cum ar fi castravetele, pepenele verde, roșiile, fructele de pădure, ori portocalele. De asemenea, pe această listă intră și iaurtul, supele, dar și carnea de pește alb.

„Chiar există alimente care ne răcoresc, iar scopul nostru este să ne hidratăm și atunci alegem alimentele care ne hidratează, alimente cu conținut foarte mare de apă. Spre exemplu, toate vegetalele, toate legumele şi unele fructe”, ne explică dr. Anca Hâncu, medic de medicină generală, potrivit Antena 3 CNN.

Alimentele care ne pot ajuta să ne hidratăm

Potrivit medicului, cel mai bun aliment la care putem apela este castravetele. „În top este castravetele. După aceea, roșiile, pepenele galben, pepenele verde, căpșunele - toate acestea ne hidratează, dar noi trebuie să mai fim atenți la procesul de termoreglare”, ne mai spune medicul, care ne atrage atenția să nu consumăm alimente foarte reci, ori foarte fierbinți, în această perioadă.

„Corpul nostru încearcă să scadă temperatura pentru a face față căldurii excesive și, atunci, dacă noi îi dăm alimente foarte reci sau alimente foarte calde (supă fierbinte sau pepene foarte rece sau sucuri mereu cu gheaţă), va apărea acel efect termic al alimentelor.

Asta înseamnă că la început ne răcorește, dar după aceea ni se pare că ne încălzește din nou, pentru că apare digestia alimentelor și atunci ideal ar fi să mâncăm alimente foarte ușoare”, mai explică dr. Anca Hâncu.

De asemenea, dr. Anca Hâncu ne mai spune că nu trebuie să înlocuim o masă completă cu pepenele, indiferent de cât de sănătos este acesta.

„Motivul este pentru că la masă noi trebuie să ne aducem și proteină, și carbohidrați complecşi, şi vegetale. De aceea, nu înlocuim  masa cu pepene, ci mâncăm acest fruct la gustare. Sau îl putem mânca dimineața cu un iaurt proteic mai bogat și va fi foarte bine”, explică medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
soare jpg
barbat fara bani in portofel jpeg
carduri jpeg
apartamente foto pexels jpg
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net