Cu ce trebuie stropiți ardeii în lunile iulie și august? Secretul care ne poate oferi o recoltă bogată până toamna târziu

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja începem să ne apropiem cu pași repezi de luna iulie, iar pentru românii care au propria curte, această perioadă din an este una foarte importantă. Dacă ne numărăm printre cei care cultivă ardei, trebuie să știm cu ce trebuie stropiți aceștia în luna iulie, pentru a ne putea bucura de o recoltă bogată chiar și toamna târziu!

Ardeii sunt foarte ușor de cultivat / foto: IStock
Ardeii sunt foarte ușor de cultivat / foto: IStock

Ardeii sunt o legumă foarte ușor de cultivat, iar din acest motiv, românii care au propria curte vor avea, de cele mai multe ori, câțiva ardei în grădină. Însă, chiar dacă nu este foarte dificil să avem grijă de ei, ardeii tot vor avea nevoie de atenția noastră, mai ales în luna iulie, de care ne apropiem cu pași repezi. Astfel, este necesar să știm cu ce îi stropim, pentru a ne putea bucura de ardei proaspeți și gustoși, chiar și spre final de toamnă.

Spre finalul lunii iulie, cât și începutul lui august, solul va deveni tot mai epuizat, iar plantele vor începe să fie din ce în ce mai grele. Astfel, este foarte important să ne asigurăm că oferim plantelor noastre îndeajuns de mult fosfor, potasiu, cât și bor, zinc, dar și magneziu.

Cu ce trebuie stropiți ardeii în luna iulie

Desigur, de-a lungul lunii iulie nu trebuie să uităm nici de calciu, care va fi foarte util pentru ardeii noștri. Înainte de a utiliza îngrășămintele, trebuie să udăm plantele bine, iar fertilizarea organică trebuie alternată cu cea minerală, cam la 7 – 10 zile. Astfel, ardeii noștri vor continua să se dezvolte sănătoși, iar până și toamna târziu ne vom putea bucura de gustul lor proaspăt.

Spre finalul lui iulie, sau chiar la începutul lui august, ar trebui să stropim ardeii noștri cu o soluție în care să se găsească 0,2% azotat de calciu, ori chelați de calciu, cam 50 ml la 10 litri de apă. Soluția poate fi pusă direct la rădăcina plantelor, într-o cantitate de 20 de grame la aproximativ 10 litri de apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
2 soti britanici si au dat demisia au vandut casa au cumparat sat intreg franta 910120 jpg
image
image
image
image
image
image
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
418945128 798805582289479 2688415075861798511 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net