Mai mulți asteroizi vor trece pe lângă Pământ în zilele următoare! Cel mai mare măsoară cât 27 de terenuri de fotbal

Începând de marți (25 iunie) și până vineri (28 iunie), mai mulți asteroizi urmează să treacă pe lângă planeta noastră. Mai precis, este vorba despre 5 asteroizi, ai căror mărimi variază de la dimensiunea unei case și ajung chiar și până la cea a podului din San Francisco.

Asteroizii vor trece la milioane de kilometri distanță de Pământ / foto: NASA
Asteroizii vor trece la milioane de kilometri distanță de Pământ / foto: NASA

Pe site-ul centrului de cercetare Jet Propulsion Laboratory (JPL) al Agenției Spațiale americane, NASA, au fost postate mai multe informații despre asteroizii care urmează să treacă pe lângă planeta noastră, în această săptămână. Iar primii doi asteroizi vor trece pe lângă Pământ chiar mâine, pe data de 25 iunie.

Primul asteroid care va trece marți pe lângă Pământ este numit 2024 LO5 și are un diametru de aproximativ 21 de metri. Desigur, atunci când vine vorba despre distanța la care vor trece aceste obiecte, trebuie să știm că ele nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră. De exemplu, 2024 LO5 va trece la 1,2 milioane de kilometri distanță.

Mai mulți asteroizi vor trece pe lângă Pământ în această săptămână

Asteroidul 2024 KJ va trece pe lângă Pământ tot marți. Cu un diametru de 26 de metri, el va trece la aproximativ 3,27 milioane de kilometri de Pământ. Un asteroid ceva mai mare este 2019 NJ, care va trece „pe lângă” Pământ pe 27 iunie. El are un diametru de 70 de metri și va trece la 4,1 milioane de kilometri de Pământ.

Cel mai impresionant dintre astreoizii care vor trece pe lângă planeta noastră în această săptămână este 2011 UL21, care măsoară 2,4 kilometri! Mai precis, el are o dimensiune similară cu Podul din San Francisco, sau cu nu mai puțin de 27 de terenuri de fotbal, puse cap la cap. El va trece pe lângă Pământ pe data de 28 iunie, la o distanță de 4,13 milioane de kilometri.

Tot vineri va trece pe lângă Pământ și 2022 MM1, cu o dimensiune de 40 de metri. El va trece pe lângă Pământ la o distanță de 1,85 de milioane de kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
Destinații de plajă toamna în Europa Colaj
limbi depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net