Foarte tare! Cerşetorii chinezi «acceptă» plata de pe smartphone. Iată cum...

Ultima actualizare:

    Nu ai bani? Nu-i problemă, transferă-mi pe card...
Nu ai bani? Nu-i problemă, transferă-mi pe card...

„O mână întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte nimic!” Spunea regretatul Gheorghe Dinică în filmul „Filantropica” al lui Nae Caramfil. În China, cerşetorii au trecut demult la alt nivel tehnologic. Mai nou acceptă „donaţii” de pe telefonul mobil, prin intermediul QR code-urilor.

Cerşetorii chinezi care îşi fac veacul prin intersecţii au descoperit cum îşi pot conserva energia în timp ce cerşesc mila trecătorilor. Au pus lângă „biroul” unde lucrează un panou cu un QR-code. Milostivii care trec pe lângă ei, scanează codul şi le virează direct în contul din bancă suma pe care doresc să le-o vireze. Oraşul Jinan din provincia Shandong este paradisul cerşetorilor high-tech. Asta şi datorită numărului mare de turişti care folosesc pe telefoanele lor inteligente aplicaţii precum Alipay sau WeChat Wallet. Şi după ce milogii au auzit de nenumărate ori replici de genul „nu am bani lichizi” sau „nu am mărunt”, s-au gândit să ia atitudine. Primul pas al cerşetorilor a fost să îşi cumpere fiecare câte un smartphone. Da, aţi citit bine!


    Fie-vă milă, scanaţi codul şi viraţi-mi banii în cont!
Fie-vă milă, scanaţi codul şi viraţi-mi banii în cont!

În momentul de faţă peste 75% dintre cerşetorii chinezi au cel puţin un telefon mobil inteligent. Culmea, majoritatea cerşetorilor chinezi au probleme mentale grave şi sunt trimişi de familie să „producă bani”. În China, tradiţia spune că „dar din dar se face Rai” şi conform unor religii autohtone este un păcat capital să nu îţi faci milă de un om aflat la ananghie. Şi asta face ca „meseria de cerşetor să fie un extrem de bănoasă”. Majoritatea donaţiilor făcute sunt în valoare de 0,7 şi 1,5 yuani (0,10 şi 0,22 dolari) în condiţiile în care salariul mediu în China este de 4.536 yuani (685 dolari). Mai trebuie menţionat şi faptul că volumul tranzacţiilor financiare făcute în China, în 2016, de pe telefonul mobil a fost de 50 de ori mai mare decât în SUA, totalizând 112 miliarde de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate si william
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
detergent pentru spalat rufe jpg
slabire pixabay jpg
solca suceava jpg
aurel vlaicu1 jpeg
pisica pixabay jpg
Brad Crăciun Foto Brazi de Crăciun jpeg
sarbatori griji cheltuieli jpg
bloc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net