Rusia, luată peste picior pe tema rachetelor antiaeriene din Siria

Ultima actualizare:

    Rusia desfăşoară rachete antiaeriene în Siriafoto: Click!
Rusia desfăşoară rachete antiaeriene în Siriafoto: Click!

Generalul Philip Breedlove (55 de ani), comandantul forțelor NATO în Europa a vorbit luni (28 septembrie) despre rachete antiaeriene rusești desfăşurate în Siria fără nici un rezultat. Generalul susţine că acţiunea Moscovei de a combate gruparea jihadistă a Statului Islamic este inutilă.

"Nu am văzut grupul Statul Islamic să facă să zboare avioane care să justifice desfășurarea de rachete SAM 15 și SAM 22 sau de avioane de vânătoare sofisticate, a dezvăluit generalul Breedlove pentru agerpres.ro.

Aceste echipamente sofisticate nu au nici o legătură cu grupul Statul Islamic, a precizat generalul în fața grupului de reflexie German Marshall Fund, la Washington.

Conform generalului Breedlove, Rusia caută să creeze o “umbrelă” de protecție împotriva oricărui atac aerian, în favoarea regimului lui Bashar al-Assad.

SUA sunt în alertă de când Rusia a început să construiască o adevărată bază aeriană cu 28 de avioane de luptă în provincia Lattakia, fief al lui Bashar al-Assad.

În cadrul Adunării Generală a ONU, luni (28 septembrie), la New York, președinții Barack Obama și Vladimir Putin s-au acuzat mutual că alimentează tensiunile la fața locului.

“Foarte important pe agenda lui Putin și a rușilor în Siria figurează protejarea regimului Assad împotriva inamicilor săi și a tuturor celor care ar putea să-i ajute. Suntem oarecum îngrijorați să vedem rușii creând o zonă de protecție antiaeriană deasupra nord-estului Mării Mediterane, care ar împiedica avioanele de luptă să opereze acolo”, a explicat generalul Breedlove pentru German Marshall Fund.

Potrivit americanilor, Moscova a creeat zona antiacces, A2/AD deasupra Mării Negre. Mai mult, Rusia foloseşte și enclava rusă Kaliningrad, plasată la granița cu Uniunea Europeana, pentru a crea o zonă de apărare deasupra Mării Baltice, a mai povestit generalul.

El a mai spus că Rusia vrea să încetinească avansul forțelor anti-Assad, după care să efectueze acțiuni împotriva Statului Islamic pentru a-și legitima abordarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angela Gheorghiu la aniversarea de 90 de ani a legendarei Sophia Loren   Instagram (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
leopard pexels jpeg
fete cumparaturi jpg
shutterstock 2299955935 jpg
bani multi pensie jpg
luis armando albino jpg
studenti regie PNG
6 front poza mare 1 (alege tu care iti place) jpg
Plajă Neptun - Olimp FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net