Compania Hexi Pharma, pusă sub urmărire penală

Ultima actualizare:

    Şi ieri, în unele  spitale, precum  Universitar din  Capitală şi Judeţean  Călăraşi, au fost  amânate operaţiile  programate, din lipsă  de dezinfectanţi
Şi ieri, în unele spitale, precum Universitar din Capitală şi Judeţean Călăraşi, au fost amânate operaţiile programate, din lipsă de dezinfectanţi

E zarvă mare în Sănătate de când s-a descoperit că dezinfectanţii din spitale sunt diluaţi! Compania HexiPharma a fost pusă, vineri (13 mai), sub urmărire penală. Tot vineri, Corpul de Control al Guvernului a făcut o verificare inopinată la câteva spitale din Capitală, dar şi la Ministerul Sănătăţii.

Lucrurile se precipită în sistemul sanitar. Se pare că premierul Dacian Cioloş e decis să facă lumină în cazul dezinfectanţilor diluaţi, vânduţi spitalelor de compania HexiPharma. Aşadar, Corpul de Control al Guvernului a demarat, vineri, verificări atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, Sf. Ioan şi de Arsuri din Bucureşti. „Am primit multe informaţii în aceste zile şi de la SRI. Domnul director Helvig mi-a arătat că, în ultimii ani, a trimis autorităţilor guvernamentale mai multe informări legate inclusiv de infecţiile nosocomiale. Unele informaţii datează de un an sau doi. Am primit şi o sinteză a informaţiilor disponibile Serviciului, inclusiv potenţiale probleme la modul în care s-au negociat şi semnat anumite contracte”, a spus Cioloş. Astfel, Corpul de control al Guvernului va face verificări în baza acestor informaţii.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, vineri, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de HexiPharma pentru infracţiunea de „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”. 

Dan Codrea a fost audiat ore în șir de procurori

Dan Condrea, patronul HexiPharma, a fost audiat  mai multe ore de procurori
Dan Condrea, patronul HexiPharma, a fost audiat mai multe ore de procurori

Acest lucru i-a fost adus la cunoştinţă şi patronului companiei Dan Condrea, care, marţi, a fost audiat mai multe ore de procurori. Mai mult, s-au făcut noi verificări la sediul firmei şi au fost sigilate probe. De asemenea, la sediul IGPR au fost verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general al HexiPharma, Flori Dinu, şi ale chimistului fabricii.

Cioloș: «Producătorii de biocide, obligați să prezinte două certificate de analiză»

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, vineri, după o discuție de o oră și jumătate la Ministerul Sănătății, că va fi publicat un ordin de ministru prin care producătorii de biocide vor fi obligaţi să prezinte câte două rezultate de analiză de la laboratoare acreditate pentru a evita situaţia în care producătorii aduc doar un certificat de la propriul laborator. De asemenea, premierul a spus că ordinul referitor la contractele de management ale directorilor de spitale va fi modificat, săptămâna viitoare, astfel încât aceştia să fie stimulaţi să raporteze infecţiile nosocomiale. În plus, s-a decis ca raportul Inspecţiei Sanitare de Stat să fie trimis la Parchet pentru dosarul privind dezinfectanţii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
asteroid jpeg
caine jpg
hidratare jpg
curte jpg
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
Tu ce faci pentru a atrage candidaii Iata ce elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr un anun de angajare jpg
test trofeu jpg
imparat roman1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net