Hoţii de maşini fură orice marcă în 30 de secunde. Care sunt autoturismele pe care le preferă

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

În fiecare zi, în România sunt furate două maşini. Aşa arată datele statistice, pentru anul 2014, ale Poliţiei Române. Hoţii nu se încurcă cu orice. Preferă anumite mărci straine, cu motoare puternice.

Nici mărcile autohtone nu sunt neglijate. Un sfert dintre cele aproape 600 de maşini furate sunt Dacii. Hoţii pot face să dispară un bolid şi în 30 de secunde, potrivit stiri.tvr.ro

Cea mai mare provocare pentru un hoţ de maşini nu este neapărat să le fure, ci să le facă dispărute pentru totdeauna. Autoturismelor li se schimbă seriile, actele, şi apoi sunt plimbate prin diverşi proprietari. Multe ajung şi în străinătate. Sau sunt dezmembrate şi vândute piesă cu piesă.

O metodă de furt cunoscută implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj. Proprietarul foloseşte telecomanda ca să încuie maşina, dar, în acelaşi timp, cineva aflat în apropiere foloseşte dispozitivul prin care bruiază sistemul de închidere. Întreaga operaţiune durează 30 de secunde. Poliţiştii vă sfătuiesc să vă asiguraţi că maşina e încuiată.

Doar jumătate din mașinile furate mai sunt găsite de Poliție. Cea mai furată marcă este BMW, cu 46 de unităţi. O urmează îndeaproape Mercedes. Hoţii de maşini au furat anul trecut 34. Iar pe locul al treilea se situează Audi, cu 32.

Autorităţile se laudă că, în România, nu se mai fură multe maşini. De exemplu, în 2011, au fost furate 3.000 de autovehicule, scrie romaniatv.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
asteroid jpeg
caine jpg
hidratare jpg
curte jpg
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
Tu ce faci pentru a atrage candidaii Iata ce elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr un anun de angajare jpg
test trofeu jpg
imparat roman1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net