Gooooool şi de la capăt! Ce recorduri au mai bătut românii în 2013

Ultima actualizare:
Beligan
Beligan

În ultimii ani, românii au devenit „clienţi" fideli ai Cărţii Recordurilor. Fie că doboară unul, fie că inventează altul. Cert este că şi în 2013 ne-am pus „semnătura" în vestita carte. Am făcut cea mai mare pâine cu cartofi, am strâns cei mai mulţi elfi sau am lansat cele mai multe lampioane. Tot anul ăsta, au intrat, însă, în Guiness Book marele actor Radu Beligan, alpinista Crina „Coco" Popescu şi comentatorul sportiv Ilie Dobre. Şi pentru că avem cu ce ne mândri, Click! vă arată care au fost recordurile doborâte de români în 2013.

Ilie Dobre: Un goooool de 1 minut şi 8 secunde

Ilie Dobre
Ilie Dobre

În septembrie, comentatorul sportiv Ilie Dobre, angajat al Radio România Actualităţi, a stability un nou record, al cincilea din cariera lui. Mai exact, el strigat "Goool" timp de 1 minut şi 8 secunde pe o singură respiraţie, atunci când Ciprian Marica a marcat în meciul România - Ungaria (3-0), de pe 6 septembrie 2013, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2014. Precedentul record al lui Ilie Dobre era de 42 secunde, cât a durat celebrarea unui gol la meciul România - Bulgaria (2-2), din 2006."Nu am avut niciodată probleme cu vocea, pentru că nu fumez, nu beau alcool şi nici apă rece", a declarat pentru Agerpres Ilie Dobre.

Crina «Coco» Popescu: Cea mai de succes tânără alpinistă

Crina Popescu
Crina Popescu

Alpinista româncă Crina "Coco" Popescu (19 ani) a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, în noiembrie 2013, de această dată pentru "Cea mai de succes tânără alpinistă din lume". Tot atunci, a primit şi una din cele zece medalii de aur acordate anual de World Record Academy. Crina a intrat în Cartea Recordurilor pentru prima oară după ce a încheiat circuitul Seven Volcanoes, pe când avea doar 16 ani, prin ascensiunea pe Mount Sidley - 4.285 de metri - cel mai înalt vulcan al Antarcticii. Totodată, ea este prima alpinistă din lume care a urcat pe acest vârf.

Bucureşti: Cea mai mare pâine cu cartofi din lume

Paine
Paine

În 8 noiembrie, o echipă condusă de bucătarul Laszlo Dioszegi a făcut o pâine din cartofi care a cântărit 96,6 kilograme, cea mai mare din lume, potrivit World Record Academy. Uriaşa pâine a fost coaptă în stil tradiţional, aceasta fiind tăiată, apoi, de ministrul agriculturii, Daniel Constantin, şi împărţită participanţilor la târgul INDAGRA. Pâinea a stat în cuptor timp de şase ore, la o temperatură de circa 300 de grade Celsius. Brutarii au folosit 57 kg făină, 34 de litri de apă, 5 kg de cartofi şi 1 kg de drojdie şi sare. "Pâinea asta poate hrăni peste 800 de oameni, ţinând cont de faptul că o persoană consumă la o masă aproximativ 100 de grame de pâine", a spus bucătarul Laszlo Dioszegi.

Baia Mare: Cel mai mare brad uman

Brad
Brad

Elevii şi profesorii unui colegiu din Baia Mare au realizat, în decembrie 2013, cel mai mare brad uman din lume. Ideea a aparţinut unei tinere de clasa a XI şi a fost pusă în practică în centrul oraşului. Bradul a fost format de 1.200 de elevi şi cadre dicactice, costumaţi doar în verde şi roşu. Din păcate, reprezentanţii Guiness Book şi-au anunţat sosirea pentru omologarea recordului, abia anul viitor. Noi îi felicităm, însă, de pe acum!

Iaşi: Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun

Elfi
Elfi

Foto: ziaruldeiasi.ro

În 8 decembrie, 1.073 de persoane costumate în elfi au stabilit un nou record mondial la categoria „Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun". Astfel, s-a doborât recordul anterior, deţinut de Ammanford Town Centre din Ammanford, Marea Britanie, unde s-au reunit 762 de spiriduşi, pe 17 noiembrie 2012. Pentru pregătirea momentului de dans, spiriduşii au repetat mai bine de 180 de ore, de-a lungul a şase săptămâni. La realizarea costumelor s-a lucrat aproximativ trei luni şi s-au folosit peste trei kilometri de material.

Radu Beligan: Cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru


    Beligan
Beligan

În 14 decembrie, ziua în care a împlinit 95 de ani, marele actor Radu Beligan a jucat în piesa "Lecţia de violoncel", la Teatrul Metropolis, din Capitală. A doua zi, artistul a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, pentru că 75 de ani din viaţa sa au fost dedicaţi teatrului. "E copleşitor ce se întâmplă. Vă mulţumesc. Cât de mult vă iubesc. Voi m-aţi făcut ceea ce sunt. N-am nici un merit. Sunt rezultatul iubirii pe care mi-aţi arătat-o", a spus marele actor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
tour 2779331 1280 jpg
enterocolita jpg
image png
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net