Câți bani a economisit un român care a mers cu mașina electrică până în Grecia: „Erou național te facem”

Un român a relatat pe un grup de Facebook destinat vacanțelor despre experiența sa cu mașina electrică, până în Grecia. „M-a costat 327 lei, în comparație cu transportul de anul trecut, 1800 lei”, a afirmat acesta. Postarea a declanșat o serie de discuții și ironii.

Vacanța cu mașina electrică în Grecia e mai ieftină / foto: Pixabay
Vacanța cu mașina electrică în Grecia e mai ieftină / foto: Pixabay

Pentru că postarea anterioară a generat atât de multă atenție, la întrebarea „Există stații de încărcare mașini electrice în Paxos?”, românul a decis să revină cu detalii după vacanță.

„O să încep cu rezumatul, ca să le răspund în primul rând cârcotașilor care știu tot despre mașinile electrice, dar nu au condus niciodată una: transportul dus-întors București-Paxos-București + 280 km făcuți în Paxos m-a costat 327 lei. În comparație cu transportul de anul trecut cu mașină pe motorină București-Lefkada-București + plimbările pe insulă, care m-au costat 1.800 și ceva de lei”, a explicat el, semnându-se „participant anonim”.

De unde îți poți încărca mașina electrică în drum spre Grecia

Românul a detaliat că a plecat cu mașina încărcată complet din București și a oprit în mai multe locații pentru încărcare.

„A oprit la Petrom înainte de Podul Prieteniei pentru a pleca din țară cu bateria plină. Încărcare 12 minute, 28 lei. Următoarea oprire Supercharger Sofia - cu bateria la 18%. Încărcarea a fost gratuită, 35 de minute, cât să mergem la toaletă, să ne luăm o înghețată și să ne dezmorțim.

Următoarea oprire a fost la Petrol Kulata - încărcare 24 minute, 47 lei. A treia oprire a fost la Audi Ioannina, unde am încărcat rapid 82% pentru 150 lei. Am ajuns la feribotul din Igoumenitsa cu mașina încărcată 86%”, a povestit el. La întrebarea dacă există probleme cu încărcarea pe feribot, doamna de la ghișeu a răspuns că nu există restricții practice, în ciuda reglementărilor.

Pe tot parcursul vacanței în Grecia, mașina a fost încărcată la cazare. La întoarcere, a încărcat la Sofia și Ruse, ajungând acasă cu „82% baterie”.

„Am primit un aparat de măsurare și am încărcat la două zile, câte 15-25%. La finalul vacanței, pentru că suma a fost de aproximativ 20 de euro, administratorul ne-a spus că nu mai plătim nimic, că am consumat foarte puțin. Fericiți nevoie mare, am plecat cu bateria încărcată 100% la feribot.

Drumul pe continent la 42 de grade, cu mașina plină, cu climă, cu 130 la ora pe autostradă până la Salonic ne-a costat 79% baterie. Am oprit la Holiday Inn peste noapte, unde am încărcat la una din cele două încărcătoare montate recent în parcarea din subsol. Am plătit 102 lei. Parcarea se plătește separat 10 euro la hotel, pe zi.

Drumul spre România a fost gratuit - încărcare Sofia și Ruse, am ajuns acasă cu 82% baterie. Dacă a meritat vacanța cu mașina electrică? Din plin. Pericol? De prea multă relaxare. Mai merg cu mașina electrică în Grecia? De fiecare dată de-acum încolo”, a concluzionat el.

Reacțiile comunității de turiști care merg în din Grecia

Postarea a stârnit un val de comentarii contradictorii, dar și ironii din partea celor sceptici în privința mașinilor electrice. „Erou național te facem. Cu excursia asta electrificată ai salvat planeta. Bravo, și ține-o tot așa. Noi muritorii de rând îți mulțumim și suntem profund recunoscători că ne faci aerul mai puțin poluat”, a comentat o persoană ironic.

Un alt utilizator a adăugat: „La categoria cârcotași intru și eu. Vreau să subliniez faptul că anul trecut am prins o pană de curent, după un incendiu pe continent în Alexandroupoli (!!) pe insula Samothraki, vreme de trei zile, timp în care nici bere rece nu era, din motive evidente. Cred că atunci ai fi putut cumpăra o mașină electrică de acolo la un sfert de preț”.

În final, un alt internaut a concluzionat: „Principial, nu-mi plac participanții anonimi, parcă începe din start o postare care nu pleacă pe o baza reală. Un om ascuns nu poate oferi o părere pertinentă tocmai datorită inexistenței lui... în rest... vacanțe plăcute tuturor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
2 soti britanici si au dat demisia au vandut casa au cumparat sat intreg franta 910120 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net