Atracția turistică pe care mulți români o ratează atunci când fac vacanța în Grecia. Oferă amintiri de neuitat și nu este deloc costisitoare

Ultima actualizare:

În Grecia există o atracție turistică despre care puțini au habar. O vacanță aici nu este deloc costisitoare. Mai mult, ai putea avea parte de peisaje fabuloase și amintiri de neuitat.

Atracția turistică din Grecia care face furori / Sursă foto: Pixabay
Atracția turistică din Grecia care face furori / Sursă foto: Pixabay

Atracția turistică din Grecia care a făcut furori pe internet

Pe rețelele de socializare, se găsește un grup, în care turiștii oferă informații despre destinațiile de vacanță. Astfel, dezvăluirea locului inedit din Grecia a fost făcută de o persoană care a vizitat recent atracția turistică. Se pare că ar fi vorba despre Moutzouris, o mocăniță asemănătoare cu cea din Maramureș. Numele i-a fost dat datorită trenului din Pelion care scoate abur și fum în drumul său.

Mocănița de la greci are 4 vagoane și circulă pe o linie de cale ferată care are doar 60 de cm. Traseul se întinde de pe pantele Pelionului și până în satul vechi Milies, care are o arhitectură spectaculoasă și construcții antice.

„Călătoria durează 90 de minute și oferă imagini de neuitat: podul cu 5 arce Kalorema, podul de oțel Taxiarhis, tuneluri și ziduri vechi de susținere, precum și imaginea golfului Pangaseatic.

Trenulețul străbate drumul Centaurilor prin Pelionul despre care se spune că era reședința de vară a celor 12 zei ai Olimpului. În satul Milies puteți bea un frappe în piațeta cu platani.

Puteți vizita Muzeul de folclor, biserica Taxiarhes ce datează dinainte de 1741, vă puteți plimba pe aleile pietonale pietruite”, se arată în anunțul unui turist, pe rețelele de socializare.

Cei care ajung în Grecia și vor să se plimbe cu Moutzouris trebuie să achite biletele online, pe aplicația Hellenic train, cu o zi înainte de călătorie. Costul unui bilet este doar de 18 euro, iar călătorii pot alege chiar și locurile în care vor să meargă. Startul plecării se dă la ora 10:00 din Ano Lechonia, iar întoarcerea din Milies va avea loc începând cu ora 15:00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net