Drumul spre Grecia, „pavat” cu capcane. Ce trebuie să afle românii care merg în vacanță: „Mergi liniștit, apoi te trezești cu amenda acasă”

Ultima actualizare:

Grecia este una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță de către români, iar în fiecare an, zeci de mii de turiști din țara noastră merg cu mașina în Grecia. Cu toate acestea, nu mulți șoferi români știu că vor avea de plătit mai multe taxe încă de la ieșirea din țară, iar cheltuielile pot scăpa rapid de sub control.

Românii care merg cu mașina în Grecia se pot trezi cu amenzi usturătoare
Românii care merg cu mașina în Grecia se pot trezi cu amenzi usturătoare

În fiecare vară, sute de mii de români pornesc spre Grecia, pentru a se bucura de o vacanță de vis alături de rude și prieteni. Iar destul de mulți dintre aceștia, mai ales dacă trăiesc în sudul țării, vor călători cu propria mașină, fără să își dea seama că acest drum implică unele cheltuieli ascunse! Iar potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cei care nu plătesc aceste taxe riscă amenzi usturătoare!

Un bărbat din țara noastră, care urmează să plece cu mașina spre Thassos, a întrebat membrii unui grup de Facebook ce taxe trebuie să achite, pentru a nu avea probleme. Iar răspunsurile nu au întârziat să apară!

„Vinietă pentru Bulgaria online și taxa de autostradă în Grecia care o plătești acolo”, a răspuns un internaut, în timp ce alt român amintește despre o altă taxă importantă: „ai uitat de taxa de pod la Giurgiu.”

Ce trebuie să știe românii care merg cu mașina în Grecia

Chiar și zona dinspre care pornim poate afecta mult călătoria, potrivit altui internaut. Atunci când bărbatul a spus că este din Galați, i s-a recomandat să meargă prin Bulgaria. „Atunci veți merge prin Bulgaria. Noi, cei care plecam din nord - nord vest, avem alt traseu. Drum bun, oricum … și vacanță minunată să aveți!”

Un alt membru al grupului a vorbit despre taxele ascunse, cum ar fi vinieta pentru Bulgaria, care dacă nu este plătită, poate însemna o amendă usturătoare atunci când revenim acasă.

„Tratezi aiurea problema! Sunt situații când dacă nu te interesezi din timp poți fi amendat că nu știi că este de plătit o taxă. Aici nu este vorba despre sumă ci despre taxele pe care nu le cunoști. De exemplu vinieta din Bulgaria dacă nu știi de ea mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă. Podul Reginei din Londra are taxa de care dacă nu te interesezi nu știi de ea și apoi iar ai surprize. Exemple pot fi cu zecile, așa că nu e nimic rău să se intereseze”, a scris acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
gradina freepik jpg
haine sifonier jpg
zodii norocoase jpg
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net