Trucul ingenios care ne ajută să scoatem ușor ketchup-ul din sticle. Deja a devenit viral pe Internet
Cu toții știm deja cât de dificil este să scoatem ketchup-ul dintr-o sticlă de plastic. De cele mai multe ori, în sticle rămâne destul de mult sos, iar indiferent cât de mult ne chinuim să îl scoatem pe farfurie, nu prea vom avea mare succes. Din fericire, pe rețelele de socializare a devenit viral un truc ingenios care ne va scăpa de această problemă!
Fie că este vorba despre ketchup, ori despre oricare alt tip de sos, cu siguranță că mulți dintre noi am ajuns în situația în care acesta a devenit extrem de greu de scos din sticlă. Poate că unii dintre noi ne-am chinuit, cu ajutorul unei lingurițe lungi, să scoatem cât mai mult sos din sticlă, însă indiferent ce am face, tot va rămâne destul de mult pe pereții acesteia.
Din fericire, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, un truc ingenios a devenit viral pe TikTok, după ce a fost împărtășit internauților de utilizatorul Jordan_The_Stallion8. Acesta are mai multe videoclipuri în care explică cum putem rezolva probleme de care ne vom lovi frecvent, iar în privința sticlei de ketchup, acesta spune că nu trebuie să apucăm secțiunea principală a acestora. „Acum, dacă ar fi să strângi o sticlă gravitațională din față așa, trebuie să strângi fizic pentru ca aceasta să iasă”, explică acesta.
Cum putem scoate ușor ketchup-ul din sticlă
Cel mai ușor mod de a scoate ketchup-ul ar fi să strângem sticla din lateral, iar atunci când o eliberăm, presiunea va împinge singură ketchup-ul din sticlă. „Dar, dacă ar fi să strângi o sticlă din lateral și apoi să o eliberezi, toată presiunea va împinge ketchupul afară de unul singur”, explică Jordan în videoclipul de pe TikTok.
Acesta explică că în timpul facultății a scris o lucrare despre istoria îmbutelierii ketchup-ului. „Sticla originală de ketchup din sticlă a fost făcută în 1890, dar apoi au făcut o sticlă de ketchup care se poate stoarce în 1983”, explică Jordan. Apoi, din 2001, a fost introdusă și sticla cu „recipient gravitațional”. „Dar era încă dificil să scoți ketchupul din sticlă, așa că au creat ceea ce se numește «recipient cu susul în jos» sau «recipient gravitațional», care a apărut în 2001”, spune Jordan.