Condimentul banal care poate crește riscul de cancer cu 40%. Românii îl consumă în fiecare zi

Este unul dintre cele mai comune condimente din întreaga lume, iar indiferent de ce rețetă am pregăti, cu siguranță vom folosi acest ingredient. Cu toate acestea, un studiu recent a arătat faptul că acest produs banal poate crește riscul de cancer la stomac chiar și cu 40%!

Consumul excesiv de sare poate crește riscul de cancer la stomac
Consumul excesiv de sare poate crește riscul de cancer la stomac

Este vorba despre sare, care este, fără doar și poate, unul dintre cele mai importante ingrediente din bucătărie. Indiferent din ce parte a globului venim, este aproape imposibil să gătim o rețetă care nu conține sare, însă descoperirile cercetătorilor ne pot face să ne gândim de două ori atunci când adăugăm acest condiment la mâncare.

Mai precis, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, nutriționiștii de la Centrul pentru Sănătate Publică de la Universitatea din Viena au descoperit faptul că britanicii care adăugă sare la majoritatea meselor au un risc cu 41% mai mare de a dezvolta cancer la stomac, comparativ cu cei care folosesc acest ingredient cu moderație.

Sarea poate crește riscul de cancer la stomac cu 41%

De altfel, acesta nu este singurul studiu care arată o legătură între consumul ridicat de sare și cancerul la stomac. În trecut, studii din China, Corea și Japonia au arătat că există o legătură între dieta sărat și cancerul la stomac.

De asemenea, tot în studii anterioare s-a arătat faptul că un consum ridicat de sare poate eroda stratul protector al stomacului. Acest lucru duce la deteriorarea țesutului, lucru ce poate cauza mutații canceroase. „Cercetarea noastră arată legătura dintre frecvența adaosului de sare și cancerul de stomac și în țările occidentale”, a explicat, conform sursei citate, autorul principal al studiului, Selma Kronsteiner-Gicevic.

Doza maximă de sare pe care o putem consuma zilnic este, potrivit specialiștilor, de 2.300 de mg, adică, aproximativ o linguriță. Cu toate acestea, multe produse pe care le cumpărăm deja conțin sare, iar pe lângă cea pe care o adăugăm și noi, un american obișnuit, de exemplu, ajunge să consume chiar și 3.400 mg de sare în fiecare zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
stefan luchian jpg
constantin si elena sfinti png
perseide stele cazatoare calea lactee foto shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net