Top plaje din Grecia unde găsești cele mai bune ape pentru scăldat din lume. Una este frecventată des de români

Ultima actualizare:

Grecia se află pe primele poziții în topurile cu privire la calitatea apelor pentru scăldat, fiind și țara în care românii obișnuiesc să meargă des în concediile de vară. Grecia continuă să fascineze turiștii nu doar pentru apele turcoaz, ci și pentru peisajele sale de neegalat.

Plaja din Grecia
Plaja din Grecia

Grecia: ape turcoaz și plaje uimitoare

Aproape 1.700 de zone de scăldat din Grecia au fost încadrate de specialiști la ape de calitate excelentă. Sunt datele raportului Agenției Europene de Mediu și ale Comisiei Europene. Alături de Grecia, cu plaje curate cu o apă excelentă, mai sunt în top Croația și Cipru. 

Grecia rămâne astfel o destinație perfectă de vacanță mai ales pentru români, ape turcoaz, plaje uimitoare, peisaje muntoase și mâncare delicioasă. Puteți găsi atât plaje mici, cât și plaje imense, cu pietre sau chiar peșteri la malul mării săpate în stânci abrupte.  

Locul 3 la plaje: Orange Beach din Halkidiki

Totodată, Grecia are una dintre cele mai lungi coaste din lume, aproape 16.000 km. Iar dacă vorbim despre plajele din Grecia cunoscute pentru apa limpede și nisipul fin, un top arată că pe locul 3 este Orange Beach din Halkidiki. Apa turcoaz fascinează orice turist care ajunge aici. 

Pe locul 2 e plaja Kamari din Santorini, nu seamănă cu majoritatea plajelor din Grecia, e unică, iar solul vulcanic face ca nisipul să fie negru. Iar pe locul 1 este plaja Paraga din Mykonos. Aici, dupa amiază, atmosfera de pe plajă devine din ce în ce mai animată, atunci când încep petrecerile.

Altă plajă din Grecia cu apă curată 

Plaja Prassa (sau Prasa) de pe insula Kimolos, situată în partea de est a orașului, a fost declarată plaja cu cele mai curate ape din lume. Aceasta se remarcă nu doar prin puritatea apei, ci și prin culoarea deosebită a nisipului.

Raportul subliniază că nu este surprinzător faptul că multe dintre plajele cu cele mai limpezi ape sunt situate în Grecia, cu plaja Prassa fiind apreciată în 43,56% dintre recenziile călătorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cluj Napoca capitala Ardealului unde se organizeaza TIFF ul  foto tiff jpg
image
image
image
image
image
image
avion jpg
plaja pixabay1 jpg
liceeni bacalaureat examen bac foto mediafax
bacalaureat jpeg
bord masina jpg
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net