Unde se află cea mai curată plajă din lume. Mulți români preferă să-și petreacă vacanța aici în fiecare vară

Într-un loc din Europa se află plaja care are cea mai curată apă din lume. Românii obișnuiesc să meargă des acolo în concediile de vară. Este vorba despre o plajă din Grecia, de pe insula Kimolos.

Plajă din Grecia Foto: Shutterstock
Plajă din Grecia Foto: Shutterstock

Plaja Prassa, cea mai curată apă din lume

Grecia continuă să fascineze turiștii din întreaga lume nu doar prin istoria sa bogată, cultura distinctă și bucătăria delicioasă, ci și prin peisajele sale de neegalat. Conform unui studiu recent realizat de agenția de turism Florida Panhandle din SUA, plajele grecești au cele mai curate ape din lume. Studiul a evaluat 2,4 milioane de recenzii de la călători din 75 de țări, analizând 50 de plaje de top pentru a identifica cele mai curate locații.

Plaja Prassa (sau Prasa) de pe insula Kimolos, situată în partea de est a orașului, a fost declarată plaja cu cele mai curate ape din lume. Aceasta se remarcă nu doar prin puritatea apei, ci și prin culoarea deosebită a nisipului. Raportul subliniază că nu este surprinzător faptul că multe dintre plajele cu cele mai limpezi ape sunt situate în Grecia, cu plaja Prassa fiind apreciată în 43,56% dintre recenziile călătorilor, potrivit travelandleisure.com.

Grecia, destinația preferară a românilor 

Destinația de vacanță preferată de români este cu siguranță Grecia. Dacă alegi să mergi cu mașina, drumul poate fi adesea mai ieftin. În plus, ai posibilitatea de te plimba dintr-o stațiune în alta fără să depinzi de vreun mijloc de transport. Distanțele sunt cam de 400-750 de kilometri.

Stațiunile grecești aproape de România sunt: Paralika Katerini (750km); Kavala (500km); Peninsula Halkidiki (760km); Asprovalta & Nea Vrasna (680km); Olympiaki Akti (Olimpia – 750km); Alexandroupoli (450km); Statiunea Nea Peramos (510km); Olympiada (620km); Platamonas (720km); Leptokarya (710km); Makrygialos (650km); Fanari (428km).

Paralia Katerini este o stațiune de pe coasta de est a Greciei, aflată la o distanță de cam 750 de kilometri de București. Această distanță poate fi parcursă cu mașina personală, fără să fie nevoie să iei ferryboat-ul.

Insule grecești aproape de România

Thassos este una dintre destinațiile favorite de români. Nu este de mirare, pentru că este cea mai apropiată, la doar 550 de kilometri, adică 7 ore jumătate până la ferryboat, și este și un loc superb pentru vacanță. Prețurile, ospitalitatea grecilor, mâncarea proaspătă și divină, plajele liniștite, nisipul fin și apa la temperatură perfectă, toate aceste lucruri fac din Thassos un adevărat paradis.

Este atât de populară printre români, încât multe taverne au meniu și în limba română. Sunt o mulțime de plaje pe insulă, iar dacă vii aici cu mașina vei avea libertatea de a le descoperi pe rând. Cele mai populare plaje sunt Marble Beach, Paradise, La Giola. Golden Beach sau Skala Prinos.

Lefkada, insulă populară printre români 

Lefkada este o altă insulă apropiată de România și populară printre români. Se află la 1073 de km de București, dar plajele fabuloase, munții impozanți și apele turcoaz ar convinge pe toată lumea că merită călătoria.

Printre cele mai populare plaje se numără Porto Katsiki, Egremni sau Agiofili. Agiofili este în sudul Lefkadei și poți face snorkeling, o activitate foarte interesantă, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton foto Instagram png
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net