Puțini știu de acest loc superb! Cum arată plaja gratis din România unde te poți bucura de liniște, apă curată și palmieri ca în Ibiza

Lacul Ghioroc, din localitatea cu același nume, se află la aproximativ 25 de kilometri de municipiul Arad. Acolo, turiștii găsesc o plajă cu nisip, palmieri, șezlonguri și restaurante. În plus, pot porni la plimbare cu hidrobicicleta. Iar cei interesați au ocazia să își petreacă noaptea în căsuțele de lemn din preajmă.

Pe lacul Ghioroc, din judeţul Arad, turiștii au parte de vibe-ul unei vacanțe la mare Foto: Facebook
Pe lacul Ghioroc, din judeţul Arad, turiștii au parte de vibe-ul unei vacanțe la mare Foto: Facebook

Lacul Ghioroc, anual, atrege peste 100.000 de persoane

La 20 de kilometri de Arad, plaja și lacul Ghioroc sunt magnet pentru locuitorii din vestul ţării într-o zi toridă de vară. „Vrem să ne relaxăm. Îţi dă şi un vibe de mare", a declarat un turist, scrie Observatornews.ro.  Litoralul Vestului este amenajat cu umbrele, baldachine, locuri de joacă şi chiar un camping. 

Din 2020, Lacul Ghioroc a devenit staţiune turistică. Anual, atrage peste 100.000 de persoane. Aici se poate practica şi pescuitul tot timpul anului. „Vin turişti, am avut aseară din Cluj, Bistriţa, din Sibiu, din sudul României şi din judeţele învecinate. Avem un festival care îi atrage foarte mult unde avem concerte, spuma party, color fight", a spus primarul comunei Ghioroc. 

Accesul este liber, dar şoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administraţia locală îi foloseşte pentru a întreţine zona de agrement.

Lacul Bodi, locul de vis pe timp de caniculă

Lacul Bodi, la 20 kilometri de Baia Mare, este locul ideal pentru odihnă, distracţie şi chiar drumeţii. Pe căldura asta vă daţi seama că aici e cel mai potrivit loc pentru aşa ceva", mărturiseşte un turist. Aici e foarte frumos, nu e aglomeraţie, avem loc, frumos, e natură", adaugă un altul.

„Este refugiul perfect pentru zilele de caniculă având în vedere temperatura de la noi de aici. În preajma pădurii este cu până la 8 grade mai scăzută decât în oraş", a spus administratorul domeniului. Intrarea pe domeniul turistic este gratuită, iar cei mai curajoşi pot explora luciul apei cu un paddle board. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net