Din acest motiv sunt respinse de aparat. De ce e bine să nu speli niciodată sticlele goale returnabile

Este important să conștientizăm de ce nu ar trebui să curățăm ambalajele înainte de a le depune la aparatul de colectare, deoarece există riscul de a pierde valoarea garanției. În România, Sistemul de Garanție – Returnare a fost introdus de mai bine de șase luni și, în ciuda familiarizării românilor cu acest concept, încă există unele probleme.

Sistemul de Garanție-Returnare se bucură de un adevărat succes în România / foto: arhiva
Sistemul de Garanție-Returnare se bucură de un adevărat succes în România / foto: arhiva

Un exemplu ar fi respingerea ambalajelor de către aparatul de colectare, iar acest lucru poate fi cauzat de anumite greșeli.

De ce sunt ambalajele respinse, de fapt

Există mai multe motive pentru care anumite ambalaje sunt respinse de aparatele de colectare SGR. Deși reciclarea acestor ambalaje pare simplă, implică respectarea unor reguli specifice pentru a recupera integral garanția de 50 de bani.

Întâmpinarea unor dificultăți în fața aparatului de colectare este o problemă comună pentru mulți români. Uneori, ambalajele sunt respinse, chiar și atunci când sunt inscripționate corect.

Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive, fie că spațiul de depozitare a atins capacitatea maximă, fie că există o defecțiune la nivelul ambalajului. Este important să ținem cont de anumite detalii în legătură cu starea ambalajului.

În primul rând, ambalajele trebuie să fie necurmate. Dacă ambalajul nu mai păstrează forma inițială, este posibil ca aparatul de colectare să nu-l recunoască și, astfel, să-l respingă, ceea ce implică și pierderea garanției de 50 de bani.

Siclele trebuie golite complet

Un aspect esențial, dar puțin cunoscut de mulți români, este necesitatea de a goli complet ambalajele de lichide înainte de a le depune la aparatul de colectare. Trebuie să fim atenți să eliminăm complet conținutul inițial, însă nu este necesar să spălăm ambalajele.

Conform administratorului SGR, consumatorii nu sunt obligați să spele ambalajele, ci doar să le golească de conținut. Dacă un ambalaj este spălat și apoi depus la aparatul de colectare, există riscul ca acesta să fie respins.

Spălarea ambalajului poate duce la deteriorarea etichetei, făcând inscripția cu logo-ul SGR ilegibilă și imposibil de recunoscut de către aparatul de colectare. De asemenea, dacă ambalajul nu este complet golit de conținut, aparatul de colectare va detecta greutatea excesivă și va respinge ambalajul.

În cazul în care aparatele de colectare sunt defecte și resping ambalajele în stare perfectă, românii ar trebui să știe că magazinele sunt obligate să primească ambalajele și să restituie valoarea garanției.

image
image
image
image
image
image
ceapa cartofi jpg
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net