Un pericol ascuns plutește în aerul din România! „Vă semnalez că apare un alt agent extrem de periculos”

Deja știm cu toții că ambrozia este o cauză majoră a alergiilor din țara noastră, însă președinta Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC) ne avertizează că mai există și un alt pericol ascuns în aerul din țara noastră.

Un nou pericol în aerul din România / foto: Shutterstock
Un nou pericol în aerul din România / foto: Shutterstock

Prof. Dr. Carmen Bunu, președinta Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC), a vorbit despre existența acestui pericol cu ocazia inaugurării Compartimentului de alergologie a Spitalului Județean Timișoara. Este vorba despre unele mucegaiuri, pe care specialiștii le-au detectat în aer și pe care încă încearcă să le înșeleagă.

„Dacă ştim că polenurile şi ambrozia sunt un pericol, vă semnalez că apare un alt agent extrem de periculos. Sunt o serie de mucegaiuri în aer, despre care noi nu ştiam până în momentul de faţă.

Noi putem identifica cu exactitate, permanent, ce alergene sunt în aer, iar de anul trecut funcţionează o aplicaţie pe telefon, Alergotel, asigurată de consorţiul de medici ai Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu colegii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara şi cu cei de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii Timişoara, care certifică prezenţa anumitor aero-alergene, pe o finanţare a Consiliului Judeţean Timiş.

Majoritatea polenurilor vin de la sat şi îi afectează pe cei din oraş, pentru că aici se adaugă şi poluarea”, a explicat prof. Dr. Carmen Bunu, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.

Un nou pericol ascuns în aerul din România

Experții avertizează că există și anumiți fungi care pot provoca apariția astmului, într-o formă dificil de tratat dacă nu este identificat cu precizie alergenul. Specialiștii continuă să facă tot posibilul pentru a identifica acești factori de risc prezenți în aerul din țara noastră.

„Am observat de anul trecut şi se manifestă şi în acest an şi vor fi obiectul nostru de cercetare. Suntem singura echipă din zonă parte a unui proiect european, Montadap, care urmăreşte să vadă cum se adaptează un spital la o problemă de sănătate publică”, a mai spus președinta SRAIC, vorbind despre fungii prezenți în aer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
traffic 3612474 1280 jpg
image png
tigari 1 1536x1024 jpg
un caligula de pe la noi nicolae mavrogheni 18617982 jpg
aeroportul baneasa jpg
roses 616013 1280 jpg
targsor oras jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net