Cum pot românii să își protejeze casele de hoți atunci când merg în vacanță? Sfaturile utile date de autorități

Deja începem să ne apropiem de luna iulie, iar în această perioadă din an, cei mai mulți dintre români fie deja au plecat în vacanță, ori urmează să o facă destul de curând. În general, atunci când ne facem planuri pentru vacanță, cu toții ne gândim la cheltuieli, destinație unde vom merge, ori transport. Însă, nu trebuie să uităm și de siguranța casei noastre, cât timp suntem plecați!

Casele noastre pot cădea pradă hoților cât timp suntem în vacanță / foto: IStock
Casele noastre pot cădea pradă hoților cât timp suntem în vacanță / foto: IStock

Chiar dacă nu ne place să ne gândim la astfel de subiecte, este important ca atunci când plecăm în vacanță să ne asigurăm că ne vom lăsa casa în siguranță. Din păcate, numărul jafurilor crește în această perioadă, așa că siguranța proprietăților noastre nu este deloc un subiect pe care trebuie să îl ignorăm.

În această perioadă din an au loc undeva în jur de 30 de jafuri din locuințe în fiecare zi, iar numărul acestora va urma să crească, în lunile următoare. De exemplu, în anul 2022 au avut loc nu mai puțin de 15.000 de jafuri din locuințe, iar o bună parte din acestea s-au petrecut pe timp de vară. Anul trecut, nu mai puțin de 2.500 de case au fost sparte de hoți, în timpul verii.

Cum ne putem proteja casele de hoți când suntem plecați

Autoritățile ne spun că primul lucru pe care trebuie să îl facem este să nu arătăm că am plecat. De exemplu, o postare pe Internet dintr-o destinație de vacanță va arăta hoților că apartamentul nostru nu este păzit. În plus, mai putem lăsa un bec aprins în casă, pentru a da impresia că se află cineva înăuntru.

Desigur, poate că cea mai eficientă metodă de a ne proteja casa este să cumpărăm un sistem de supraveghere, care se va activa atunci când detectează mișcare. Astfel, vom putea alerta poliția imediat ce vedem că cineva încearcă să intre în casa noastră.

Iar un alt lucru pe care trebuie să îl avem în vedere este să nu lăsăm uși, ori geamuri, deschise! Iar dacă avem un prieten, ori un vecni, care ne poate verifica locuința periodic, ar fi indicat să îi rugăm să facă acest lucru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net