Cine a fost marea iubire a lui Liviu Rebreanu: „ Te iubesc cu toate că eşti oacheşă…(..) te-aş iubi chiar dacă ai fi blondă.”

Este un nume faimos, pe care îl vom recunoaște cu toții, însă nu foarte mulți români știu și faptul că Liviu Rebreanu un romantic incurabil, care și-a iubit enorm soția. Dragostea scriitorului pentru aceasta era atât de mare încât i-a recunoscut chiar și copilul făcut cu un alt bărbat.

Liviu Rebreanu
Liviu Rebreanu

Liviu Rebreanu și-a început cariera de autor cu poezii de dragoste, pe care a început să le scrie chiar din adolescență, după ce s-a îndrăgostit pentru prima oară. În anul 1921, renumitul autor al romanului „Ion” ajunge în fața altarului, unde se căsătorește cu femeia pe care a iubit-o mai mult decât pe oricine altcineva, Fanny Rădulescu.

De fapt, scriitorul și-a iubit soția atât de mult încât i-a recunoscut chiar și copilul pe care îl avea cu alt bărbat. Era vorba despre o fetiță care avea doar 3 ani, la momentul în care Liviu Rebreanu și Fanny Rădulescu s-au căsătorit.

A fost marea iubire a lui Liviu Rebreanu

În ciuda dragostei sale, Liviu Rebreanu a fost nevoit să se confrunte cu crizele spectaculoase de gelozie și posesie ale soției sale. Se spune chiar că, la un moment dat, Fanny Rădulescu, cuprinsă de gelozie, ar fi rupt o umbrelă în capul actriței Puia Ionescu, care s-ar fi îndrăgostit de Liviu Rebreanu. Însă, indiferent câte femei l-au curtat pe autor, acesta a rămas loial soției sale, despre care a și scris, în cartea sa, „Mărturisire”.

„Te iubesc pentru că mă iubeşti: acesta este un schimb, dar nu e iubire. Te iubesc pentru că te iubesc, şi nimic mai mult; te iubesc numai pentru că te iubesc; aici începe iubirea. Îţi mulţumesc din suflet că te iubesc: acesta e cântecul iubirii. Omul îndrăgostit nu zice: te iubesc pentru că eşti oacheşă; nici: te iubesc pentru că eşti bună. Omul îndrăgostit zice: te iubesc cu toate că eşti oacheşă, cu toate că eşti bună şi te-aş iubi chiar dacă ai fi blondă sau dacă ai fi rea”, scria Liviu Rebreanu, în volumul „Mărturisire”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net