Turiştii fac plajă printre excavatoare şi buldozere
E şantier pe litoralul românesc. Turiştii au aflat că e soare şi au dat buluc la mare pentru o ultimă bălăceală. Liniştea le-a fost tulburată însă de o “armată” de excavatoare şi buldozere care lucrezează la reamenajarea plajei din Mamaia.
Chiar dacă suntem la sfârşitul lunii septembrie, vremea din weekend a fost numai bună de plajă. Maximele au ajuns ieri şi la 28 de grade, aşa că au fost destui turişti dornici să profite de soarele de dimineaţă, dar şi curajoşi care s-au avântat în apa mării.
Fie că s-au relaxat pe şezlong, sau pe cearceafuri la doi paşi de mare, turiştii veniţi la Mamaia au avut de furcă cu zgomotul infernal produs de zeci de utilaje care lucrau lângă ei. Mulţi au înghiţit în sec şi au încercat să mai uite de supărare în valurile mării. Din păcate, terasele şi restaurantele din zonă sunt goale. Aşa că turiştii, care nu sunt cazaţi la vreun hotel, au trebuit să vină cu pacheţelul de acasă şi să ia masa direct pe nisip. Centrul staţiunii pare abandonat, iar vânzătorii au tras obloanele magazinelor.
Vin ploi şi vijelii în toată ţara
Adio, soare! Vin ploile. Meteorologii au emis, ieri, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, pentru toată ţara valabilă până azi la ora 18.00. În vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua trecător aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 - 40 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină.
Uite ce mai poţi face la mare toamna asta!
Dacă vremea nu este prielnică pentru plajă, litoralul are destule opţiuni de petrecere a timpului liber. Click! îţi spune unde te mai poţi distra:
- Hai în Paradis Land, singurul parc de aventură de pe Litoral. Amplasat în pădurea Comorova din staţiunea Neptun, pe o suprafaţă de două hectare, Paradis Land e deschis până la sfârşitul lunii noiembrie. 14 trasee, 11 tiroliene şi 200 de jocuri îi aşteaptă pe amatorii de adrenalină. Intrarea costă între 35 şi 50 de lei.
- Chen Chen şi Ni-Ni, vedetele Delfinariului. Micii turişti vor sări în sus de bucurie la întâlnirea cu delfinii şi focile de la Delfinariul din Constanţa, care-şi execută programul învăţat de la dresori. Tot aici se poate vizita Planetariul şi Observatorul Astronomic, Microrezervaţia Deltei Dunării şi Expoziţia de păsări exotice. Intrarea costă 25 lei/adult şi 12 lei/copil.
- Oferă-ţi o zi de răsfăţ şi tratament la centrul Steaua de Mare. Situat în Eforie Nord, complexul oferă turiştilor multiple facilităţi relaxante: piscină interioară cu zone de masaj acval şi subacval, jacuzzi, sală de fitness, tratamente, saună şi diverse terapii corporale realizate de cei mai buni specialişti. Complexul va fi inaugurat peste câteva zile şi tot atunci vor fi publice şi tarifele.
- Cai arabi pur sânge la Herghelia Mangalia. Înfiinţată în anul 1926, Herghelia de la Mangalia este cel mai mare complex de acest gen din zona de sud-est a Europei şi adăposteşte aproximativ 400 de cai de rasă, precum: pur sânge arab, semigreu şi ponei. O oră de echitaţie costă 80 de lei pe un pur sânge arab, iar pe un ponei, 40 de lei. Preţul unui tur al hergheliei este de 2 lei pentru elevi şi studenţi, 10 lei pentru adulţi şi 6 lei/persoană pentru grupurile organizate.