Vanghelie: "Ponta e în stare să se facă preş în faţa lui Iohannis"

Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Marian Vanghelia a continuat atacurile la adresa lui Victor Ponta, pe care l-a taxat dur pentru atitudinea pe care o are acum faţa de Klaus Iohannis.

Fostul vicepreşedinte PSD a fost invitat la Digi24 vineri seară, unde a explicat că îl respectă pe Iohannis şi a declarat că nu l-a agreat niciodată pe Victor Ponta.

"Orice om, când câștigă alegerile, trebuie să îl respecți. A câștigat! Mă uit cu respect, cred că vrea să caute formule, toată formula asta complicată a societății românești și a politicii românești, și încearcă să caute soluții. Venind nou în politica mare din calitatea de primar la Sibiu, nu e așa usor. Nu se pot învăța lucrurile în două zile. Numai până capeți informațiile necesare pentru a lua decizii... Cred că se vor întâmpla lucruri”, a spus Marian Vanghelie, care a adăugat că a vrut ca Victor Ponta să devină președinte „pentru partid, nu pentru el, că nu era vorba despre Victor Ponta”.

„Nu l-am agreat niciodată, pentru că – am să fiu lipsit de modestie - sunt un om foarte pragmatic și pot să citesc pe cineva... dacă mă uit la Victor Ponta, rar am văzut calități la el”, a mai spus fostul vicepreședinte PSD.

Întrebat cum colaborează Victor Ponta cu Klaus Iohannis, Marian Vanghelie a răspuns: „Uitați-vă un pic la Victor Ponta din campanie și dinaintea campaniei, cum vorbea cu Klaus Iohannis. A spus că Klaus Iohannis de doi metri și nu știu cât a venit la el umil, s-a lăsat în jos. Și asta nu cred! A vrut să-l umilească pe Klaus Iohannis, el venind și citind niște cartoane. E adevărat, Klaus... n-a spus prea multe lucruri, dar i-a spus să nu mai citească de pe cartoane. A căutat toate formulele de a-l jigni și astăzi e în stare să se facă preș”.


    Victor Ponta şi Klaus Iohannis Foto: arhiva Click!
Victor Ponta şi Klaus Iohannis Foto: arhiva Click!

Da! El e în stare să se facă preș”, a asigurat primarul sectorului 5, amintind de o declarație a lui Victor Ponta, pe Facebook, în care premierul ar fi spus, după vizita lui Klaus Iohannis în Franța, la invitația lui Francois Hollande, că „România e reprezentată la cel mai înalt nivel”.

„Când se ducea Traian Băsescu la Consiliul European, România nu era reprezentantă la cel mai înalt nivel? De ce făcea circul ăla timp de o săptămână? Și că vrea să se ducă, și că vrea să reprezinte România, și că el în calitate de prim-ministru... Păi nu era cel mai înalt nivel? El se gândește acum la problemele lui cu Ghiță”, a mai spus Marian Vanghelie.

Face partid nou cu Geoană

Vanghelia şi Mircea Geoană vor lansa împreună o nouă construcţie politică. Deşi nu a vrut să spună cine îl va urma, primarul sectorului 5 a dat asigurări că mulţi membri PSD îi vor urma. 

Victor Ponta şi Klaus Iohannis vor fi nevoiţi să lucreze împreună în 2015
Victor Ponta şi Klaus Iohannis vor fi nevoiţi să lucreze împreună în 2015

"O să vedeți când vom stabili de comun acord, și într-o perioadă foarte scurtă, până în 1 februarie. Împreună cu grupul de inițiativă vom demara construcția unui alt partid de centru stânga, a unui partid nou, curat. Noi credem că suntem PSD-ul adevărat. Nu eu singur, Marian Vanghelie, individual. Este vorba de Mircea Geoană, Marian Vanghelie și de alte mii și zeci de mii de oameni”, a spus Marian Vanghelie.

„O să vedeți între 1 februarie și 30 februarie (sic!) câți oameni, vorbim de oameni acum, nu de parlamentari”, a adăugat primarul sectorului 5.

El i-a acuzat pe Victor Ponta și pe Liviu Dragnea că au uitat de oamenii care „au alergat pentru Victor Ponta, nu vorbim să-l și voteze, au și alergat să aducă alți votanți să voteze pentru Victor Ponta”.

„Vorbesc de campanii pe care le-au câștigat? Dacă nu erau Crin Antonescu și USL-ul, câștigau ei campanii cu 55%?”, a mai spus Marian Vanghelie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net