Un bărbat bolnav de SIDA a fost arestat. Este halucinant ce a putut face acesta

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost arestat preventiv după ce a fost acuzat că și-a infectat intenționat partenera cu virusul HIV. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a inițiat urmărirea penală împotriva acestuia pentru transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit (SIDA), după ce femeia, în vârstă de 49 de ani, a descoperit că este infectată și a depus plângere la poliție.

Bărbat arestat. Foto: Shuterstock.
Bărbat arestat. Foto: Shuterstock.

Detalii despre caz: faptele s-au petrecut în vara anului trecut

Potrivit procurorilor, faptele s-au petrecut în vara anului trecut, când bărbatul a avut relații sexuale neprotejate cu partenera sa, deși știa că este infectat cu virusul HIV. Acesta nu i-a comunicat femeii despre starea sa de sănătate, ceea ce a dus la infectarea ei cu HIV, diagnosticată ulterior la stadiul B2.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a demarat o anchetă imediat ce plângerea a fost depusă de femeie la poliție. După evaluarea probelor și a circumstanțelor, procurorii au propus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile, măsură dispusă ulterior de judecătorul de drepturi și libertăți.

Procurorii au subliniat că ancheta respectă principiul prezumției de nevinovăție și că bărbatul va fi judecat conform legii în instanță, unde va avea ocazia să își susțină apărarea.

Bărbatul se poate alege cu până la 10 ani de închisoare

Conform Codului Penal român, transmiterea intenționată a virusului HIV/SIDA, știind că se suferă de această boală, este o infracțiune gravă care poate atrage o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Judecătorii vor decide asupra pedepsei finale după finalizarea anchetei și desfășurarea procesului.

Acest caz a stârnit indignare în rândul comunității, subliniind importanța informării corecte și protejării sănătății în relațiile intime. Organizațiile pentru sănătate publică subliniază constant necesitatea utilizării metodelor de protecție în relațiile sexuale pentru prevenirea transmiterii bolilor cu transmitere sexuală.

Procesul penal va continua să fie monitorizat atent de către opinia publică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
examen jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net