Atenție români! Podul Giurgiu – Ruse se închide din 9 iulie timp de două luni

Vești proaste pentru șoferii care vor să ajungă în Bulgaria. Podul Giurgiu – Ruse, principala rută a românilor spre Bulgaria și Grecia în perioada concediilor, se închide începând cu data de 9 iulie, timp de două luni. Anunțul a fost făcut de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol. Acesta a precizat că decizia a fost luată de partea bulgară.  

Podul Giurgiu-Ruse este principala legătură între România și Bulgaria
Podul de la Giurgiu-Ruse nu a mai fost reparat pe partea bulgară de 70 de ani

Ce spune CNAIR despre închiderea Podului Giurgiu-Ruse

„Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat. Podul va fi închis complet. Partea bulgară a anunțat că va fi închis undeva la două luni de zile, dar vom vedea în mod efectiv cât vor dura aceste lucrări și când se va redeschide. Informațiile pe care le am în momentul de față este că va fi închis complet timp de două luni”, a declarat Cristian Pistol citat de economedia.ro

Ce trebuie să știți despre lucrările la Podul Giurgiu-Ruse

Lucrările mari de reparaţie la pod vechi de 70 de ani dintre Ruse și Giurgiu sunt programate să înceapă la jumătatea lunii iulie. În prezent, peste 3.000 de vehicule grele trec pe acesta în ambele sensuri în fiecare zi. Potrivit contractului semnat, reconstrucția părții de drum a tronsonului bulgar al podului va dura aproximativ 2 ani. 

Ministrul bulgar al transporturilor, Gheorghi Gvozdeikov a anunțat că situația pe pod este foarte gravă și că doar în ultima lună au fost efectuate două reparații de urgență pe Podul Giurgiu – Ruse. 

„Firma executantă va lucra fără întrerupere, cu program de lucru prelungit, 7 zile pe săptămână, cu termene scurte şi cu posibilitatea de scurtare a termenului final pentru lucrările de reparație”, a spus ministrul bulgar al dezvoltării regionale Violeta Koritarova citat de aceeași sursă. Lucrările de reparaţie la tronsonul bulgar al podului de peste Dunăre vor începe de la pasajul superior al podului, care se află chiar la începutul construcției. 

Banda de intrare în Bulgaria, cu o lungime de aproximativ 400 de metri, va fi închisă timp de cinci luni, în timp ce activitățile se desfășoară acolo. Traficul pe acest tronson se va face cu două sensuri pe banda care duce din Bulgaria către România

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net