12 lucruri care nu trebuie să-ţi lipsească din casă
Ţi s-a descusut un nasture de la palton exact când trebuie să pleci la serviciu? S-a ars becul din baie? Sau, poate, s-a întrerupt curentul. De obicei, toate aceste incidente apar pe neaşteptate şi când ţi-e lumea mai dragă. Iată care sunt obiectele pe care trebuie să le ai în casă în caz de urgenţă.
Dacă vrei să nu fii luat prin surprindere şi să rezolvi orice problemă casnică apărută, trebuie să ai la îndemână obiecte de care să te ajuţi în caz de urgenţe. Căci, până vine electricianul, nu poţi sta pe întuneric!
Reparaţii urgente
* Becuri. Niciodată nu poţi să ştii când se arde un bec din casă. Iar, dacă se întâmplă într-un moment când nu ai cum să mergi la magazin să cumperi unul nou, seara ta va fi compromisă. E foarte deranjant să bâjbâi pe întuneric prin baie sau bucătărie.
* Lanternă. O pană de curent în cartier te poate lăsa pe întuneric ore în şir. Într-o asemenea situaţie, poţi lumina casa cu lumânări sau cu o lanternă mare, pe care să o aşezi cât mai aproape de tavan: pe rafturile de sus ale unui dulap sau pe bibliotecă.
* Siguranţe pentru panoul electric. Ai pus în funcţiune maşina de spălat şi s-au ars siguranţele de la panoul electric. Trebuie să schimbi siguranţele cu unele noi, aşa că e bine să ai câteva de rezervă.
* Extinctor. În orice locuinţă trebuie să existe şi un dispozitiv de stins incendii. De exemplu, oricând poate lua foc, de la flacăra aragazului, perdeaua. Mai mult, incendiul poate izbucni şi de la o cratiţă uitată pe plită.
* Superglue. E dimineaţă, iar în două ore trebuie să pleci la serviciu. Ghinion! Tocmai ce-ai observat că s-a dezlipit talpa de la cizmă. Ce-i de făcut? Nu ai timp să te duci la magazin să cumperi altă pereche de pantofi, aşa că poţi lipi talpa, provizoriu, cu superglue.
* Trusa de scule. E obligatoriu să ai în casă o trusă de scule. Aceasta trebuie să conţină un ciocan, şurubelniţe, un cutter, un patent, cleşti, câlţi, creion electric, o ruletă, câteva chei.
Trusa de cusut
* Ac, aţă şi nasturi. Tocmai vrei să ieşi din casă şi observi că s-a rupt un nasture de la palton sau s-a desfăcut un tiv. Un ac şi o papiotă îţi vor fi de mare folos în astfel de cazuri.
* Foarfecă. Câte nu poţi face cu o foarfecă! Poţi tăia aţă, cablu, sârmă subţire, materiale textile, hârtie! E obligatoriu să ai şi tu una în casă.
Uite ce trebuie să conţină o trusă medicală
* Vată sterilă, tifon, apă oxigenată şi spirt. În cazul unor tăieturi minore, zgârieturi sau înţepături e indicat să cureţi rana, să o dezinfectezi, iar apoi să o pansezi.
* Antiinflamatoare. Te dor spatele, picioarele, umerii sau articulaţiile? Poţi apela cu încredere la un gel antiinflamator care să amelioreze durerile până a doua zi.
* Analgezice. Te dor măseaua, urechea sau suferi de migrene. Un algocalmin te va face să te simţi mult mai bine.
* Unguent sau spray pentru arsuri. Din neatenţie, ai atins mânerul fierbinte al ibricului, ai ridicat de toartă o oală de pe foc sau te-ai ars la degete cu fierul de călcat. Chiar dacă arsura nu e foarte gravă, tot e indicat să te tratezi.
Mai citeşte:
Curăţenie de durată cu 6 trucuri
elementelor de decor de pe tavan
trucuri care îţi uşurează viaţa în bucătărie