A mai murit un om rănit în explozia de la Crevedia. Era internat într-o clinică din Germania

Bilanţul exploziei devastatoare de la staţia GPL din Crevedia a ajuns la 6 morţi după ce un pacient care era internat la o clinică din Germania, a murit, potrivit unui raport transmis luni de Ministerul Sănătăţii. Este primul pacient transportat în străinătate care nu a supraviețuit rănilor suferite în exploziile de la Crevedia.

raniti in urma incediului de la Crevedia sunt transportati in afara tarii  Foto Mediafax (2) jpg

Patru pacienţi care au suferit arsuri în urma exploziei mai sunt internaţi la clinici din Bruxelles și Milano. Din raportul transmis de Ministerul Sănătăţii rezultă că, în prezent, mai sunt internați în străinătate 4 pacineți. Până acum au fost extrenați 48 dintre cei care au suferit răni, dintre aceștia 41 din spitale din România și 7 din spitale din străinătate.

Numărul celor decedați ca urmare a arsurilor suferite se ridică la 6.

Un pacient, în stare critică la Milano

Cel de-al şaselea deces în urma exploziei s-a produs în 30 septembrie, fiind vorba despre o persoană cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului.

Unul dintre pacienții internați în străinătate, mai exact într-o clinică din Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului este în stare critică. 

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu. Şi acesta a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului se află la Bruxelles, iar un altul, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului se află la Lubeck, în Germania, urmând să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni, au mai transmis medicii.

Au fost externaţi pacienţi de la clinici din Berlin - 2, Bruxelles - 1, Graz (Austria) - 2, Viena - 1. Bergen (Norvegia) - 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net