Patronii firmei Flagas de la Crevedia, arestați preventiv pentru 30 de zile. Au depus contestație

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost aresați pentru 30 de zile. Ei sunt acuzaţi de distrugere din culpă, urmată de un dezastru. Decizia magistraților nu este definitivă, iar avocaţii au depus deja contestaţie. 

Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați preventiv Foto: Inquam Photos
Patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați preventiv Foto: Inquam Photos

Avocatul celor doi a depus contestație 

Decizia nu este definitivă, iar avocatul lor a anunțat că a depus deja contestație. Cei doi patroni ai firmei Flagas SRL, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost reținuți marți seara, iar în această dimineață au fost audiați de procurori. De asemenea, Parchetul General a anunţat că a pus sechestru pe zeci de case şi conturi bancare aparţinând celor doi patroni ai firmei, scrie Digi24.ro.

Sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Aceleași acuzații au fost formulate și pe numele firmei Flagas SRL. Potrivit procurorilor, că cei doi patroni, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul firmei „o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetat a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”.

Ce au declarat procurorii 

„Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi.

Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km”, spun procurorii. 16 persoane care au suferit pagube în urma exploziilor s-au constituit părţi civile în dosar pentru a putea fi despăgubite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net