Patronii stației GPL din Crevedia au fost reținuți. Ce acuzații li se aduc lui Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă

Patronii stației GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, la zece zile de la exploziile în lanţ. Firma „a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale”, spun procurorii. Tot marţi a decedat și a cincea victimă a nenorocirii.

Ionuț Doldurea, patronul stației GPL din Crevedia Foto: Octav Ganea
Ionuț Doldurea, patronul stației GPL din Crevedia Foto: Octav Ganea

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal", a anunţat Parchetul General, scrie stirileprotv.ro.

Cei doi au fost aduşi sub escortă de poliţişti la Parchet pentru audieri, după care procurorii au emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă, audiați 

Ionuţ Daniel Doldurea şi Cosmin Ionuţ Stîngă, acţionarii firmei Flagas SRL care deţine staţia GPL din Crevedia au fost audiați, marţi, la Parchetul General. La intrarea în sediul instanţei cei doi au refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor. Aceeaşi atitudine a adoptat-o avocatul lor.

Un angajat al staţiei GPL dezvăluie ce s-a întâmplat înainte de prima explozie

Ieri, unul dintre angajaţii societăţii a declarat pentru Observarnews.ro că patronul știa de nereguli:  „Vorbiţi cu şefii. Nu e vina mea. Eu sunt un simplu angajat. Ce s-a întâmplat acolo... Şefii ştiu ce s-a întâmplat. Doldurea Ionuţ. Eu pe el îl ştiu de şef, atât".

Mezinul familiei Doldurea este acționar în şase companii, multe cu cifre de afaceri impresionante și sute de contracte cu administrații locale. Printre ele este şi Flagaz SRL, societatea de care aparţine depozitul morţii din Crevedia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net