Alertă! Radiaţiile ultraviolete au depăşit pragul normal în ţară

Ultima actualizare:

Medicii avertizează ca oamenii să rămână în case în intervalul 11.00-17.00 întrucât cei care se expun la soare riscă arsuri de piele şi insolaţie, iar pe termen lung ultravioletele pot duce la cancer de piele.

Radiaţiile ultraviolete sunt extrem de puternice şi acoperă aproape toată România, astfel că nu trebuie să fie ignorate. Efectele radiaţiilor duc la îmbătrânirea pielii şi la arsuri sau chiar cancer de piele.

Pe turiştii de la malul mării experţii îi avertizează să nu se expună soarelui decât între 8-11 şi după ora 17.00, să folosească uleiuri şi creme cu factori de protecţie de minimum 15. Chiar şi atunci când sunt nori pe cer, ultravioletele rămân la fel de periculoase.

Recomandările medicilor pentru zilele toride

Medicii atrag atenţia populaţiei asupra măsurilor pe care trebuie să le respecte pentru a aevita efectele caniculei. Potrivit specialiştilor, oamenii trebuie să consume cel puţin 2 litri de lichide pe zi.

Populaţia trebuie să evite expunerea la soare între orele 10 şi 18, iar cei care au aer condiţionat să regleze temperatura cu cinci grade mai mică decât cea ambientală. Indicat ar fi ca oamenii să petreacă două-trei ore în spaţiile de „răcorire".

Este recomandat, de asemenea, să se consume cel puţin 2 litri de lichide sau un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute. Totodată, populaţia este sfătuită să nu consume alcool şi să evite consumul de cofeină, să mănânce fructe şi iaurt. Copiilor trebuie să li se dea să bea lichide chiar dacă nu solicită.

Vârstnicii şi cei care au afecţiuni cronice trebuie să se hidrateze cu apă plată şi să mănânce legume şi fructe proaspete. De asemenea, trebuie să evite consumul alimentelor uşor perisabile şi nu trebuie să circule în perioadele când temperaturile sunt foarte mari.

Persoanele care suferă de anumite afecţiuni sunt sfătuite să-şi continue tratamentul şi să facă trei-patru duşuri pe zi.

Citeşte despre 15 alimente ideale pe caniculă.

5 idei să te răcoreşti pe caniculă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net