ANCOM recomandă românilor să nu își instaleze TikTok. „Este o aplicație nocivă, o problemă de siguranță națională”

Platforma TikTok, dezvoltată de China a fost interzisă în mai multe state cum ar fi Belgia, Canada, SUA, Regatul Unit, India, Taiwan, iar Paralmentul European a "recomandat cu tărie" membrilor și personalului să elimine aplicația și de pe dispozitivele personale, după ce a fost interzisă pe cele de serviciu. Și în România au existat astfel de recomandări. Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu a revenit joi asupra acestui subiect și a recomandat românilor să nu își instaleze aplicația TikTok. El a spus că reprezintă o adevărată „problemă de siguranță națională”.

tiktok pexels jpg

TikTok este o amenințare

Unii experți se tem că informațiile sensibile ar putea fi expuse atunci când aplicația este descărcată, în special pe dispozitivele guvernamentale.

Mai multe state consideră aplicația TikTok o amenințare și au introdus interdicții de utilizare a aplicaţiei chineze, cel puțin pe telefoanele de serviciu.

TikTok, platforma de partajare de videoclipuri, deținută de compania chineză Bytedance, contestă acuzațiile potrivit cărora colectează datele utilizatorilor și a calificat interdicțiile drept "dezinformări de bază", afirmând că acestea au fost decise fără "deliberare sau dovezi".

TikTok ar trebui interzisă

Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a declat că există dovezi clare că aplicația folosește datele într-un mod negativ. Mai mult, expertul nu recomandă instalarea acesteia.

Tik Tok este o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților statului, a declarat vicepreședintele ANCOM.

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ. Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații” a spus vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, la Digi24.

Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE, cele trei organisme de top ale UE, au impus interdicții privind TikTok pe dispozitivele personalului, invocând preocupări legate de securitatea cibernetică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG20240617175850 jpg
image
image
image
image
image
image
Insula Agistri, Grecia FOTO Shutterstock
555 (21) jpg
santorini 4044972 1280 jpg
loc de munca jpg
reguli noi aeroport jpg
dulceata din plante de leac jpeg
printul julian al suediei profimedia (1) jpg
grecia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net