Apa uşoară, leacul bolilor grele precum cancerul
Alina avea 13 ani când a ajuns la doctorul Nicola Trăilă. De doi ani, pielea ei era măcinată de cancer. Radiaţiile, curele cu citostatice o transformaseră într-o legumă şi-i atacau şi alte organe.
În paralel cu tratamentul medicamentos, fata a început să bea în fiecare zi un soi de apă "cu gust şi care te face imediat să te simţi revigorat", după cum spune directorul Institutului de criogenie şi separări izotopice din Râmnicu-Vâlcea, Ioan Ştefănescu.
Au trecut de atunci cinci ani, iar cancerul său a ajuns să dispară treptat-treptat şi să-i elibereze trupul din strânsoarea morţii, potrivit Jurnalul Naţional.
Teoria de la care a plecat a fost simplă: dacă s-a constatat că oamenii care locuiesc la înălţime şi care beau apă din gheţari (apă distilată) sunt mult mai sănătoşi, iar cancerul rareori se cuibăreşte în trupul lor înseamnă că, cu cât cantitatea de deuteriu din apă este mai mică, cu atât bolile, mai ales cancerul, stau la depărtare de om.
“Apa pe care noi o producem acum conţine de aproape trei ori mai puţin deuteriu faţă de seva viţei-de-vie. Apa uşoară este fabricată în laborator şi noi suntem singurii care o producem legal, cu avizul Ministerului Sănătăţii", spune Ioan Ştefănescu, directorul institutului.
Cu toate aceastea, ungurul Somlyai nu se sfieşte să cumpere în continuare tone de apă de la institut, să o îmbutelieze sub un alt nume şi să lase să se creadă că este produsă de el. Preţul unei sticle de jumătate de litru poate ajunge şi la 10 euro, în condiţiile în care în România se vinde cu mai puţin de 4 euro. La fel se întâmplă şi cu japonezii, chinezii, care ajung să vândă şi cu 60 de euro litrul.