Apel disperat. Un român este arestat în Dubai pentru că poartă același nume cu un infractor periculos

Românul Cristian Pascu a fost arestat zilele acestea în Dubai, deși nu a comis nicio infracțiune. Vina lui este că poartă același nume și are exact aceeași dată de naștere cu a unui infractor periculos, dat în urmărire internațională. Soția românului cere disperată ajutorul Ministerului Român de Externe pentru eliberarea acestuia.

image

Coincidența teribilă

Cristian Pascu este un român care călătorește mult. De doi ani pentru el au început problemele pe care nu le poate evita ori de câte ori ajunge într-o altă țară. Românul poartă exact același nume şi e născut în aceeaşi zi, lună și an cu un infractor periculos dat în urmărire internațională.

Totul a luat o turnură cum nu se poate mai neplăcută o dată cu ultima sa călătorie spre China unde a avut o escală în Dubai. Aici, autoritățile l-au arestat, după ce a fost confundat cu infractorul dat în urmărire internaţională. Navigatorul se află acum în spatele gratiilor, iar soția sa cere ajutor Ministerului Român de Externe.

„Avea drum spre China, trebuia să ia un vapor din China să îl aducă în Europa, a facut escală la Dubai. Acolo a fost oprit timp de 8 ore la imigrări, după care arestat ți trimis în Abu Dhabi. Confuzia a pornit de la faptul că mai există o persoană cu același nume prenume, zi de naștere, lună și an”, a povestit Marina Pascu, soţia marinarului pentru Observator.

Coşmarul a început în urmă cu doi ani

De ani, bărbatul a fost oprit si controlat în vămile din Europa. De fiecare dată, însă, lucrurile s-au lămurit. De data aceasta, este prima oară când marinarul a călătorit în afara Uniunii Europene.

Soțul meu nu a avut niciodată probleme cu legea, cu poliția, cu interpolul, avem o familie frumoasă, nici vorbă de așa ceva”, a mai spus soția lui.

Pentru eliberarea lui a intervenit și președinte Sindicatul Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, care a luat legătura cu avocați pentru rezolvarea situației.

Eu am vorbit și cu ambasada, am vorbit și cu avocații firmei, lumea așteaptă să vadă ce fac autoritățile. După părerea mea, cred că e și un furt de identitate, se potrivesc câteva date, nu toate dar câteva din date se potrivesc, atrag atenția tuturor navigatorilor să fie foarte atenți cu documentele de identitate”, a spus președinte Sindicatul Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net