Cum a reușit un român să fure peste 80.000 de lei, deşi era în închisoare

Caz incredibil petrecut în judeţul Suceava, acolo unde un infractor aflat de 23 de ani în închisoare i-a înşelat la telefon şi le-a furat zeci de mii de lei! A fost ajutat de o complice în vârstă de 20 de ani. Adevarul.ro a refăcut firul evenimentelor care par rupte dintr-un film.

În special oamenii în vârstă erau păcăliţi. FOTO: Shutterstock
În special oamenii în vârstă erau păcăliţi. FOTO: Shutterstock

Poliţiştii suceveni au reuşit să destructureze o reţea de infractori care înşelau pe bandă rulantă bătrâni, prin deja celebra metodă „Accidentul”. Capul reţelei era un bărbat aflat în închisoare de 23 de ani, pentru omor deosebit de grav. El era cel care suna victimele şi le escroca, iar din exterior era ajutat de o complice în vârstă de 20 de ani. Ea era cea care colecta banii de la cei păcăliţi.

Conform comunicatului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în noaptea de 6 spre 7 octombrie, o femeie din comuna Ipoteşti a fost înşelată de persoane necunoscute prin metoda „Accidentul” cu suma totală de 6.470 de euro, 46.400 de lei, un lănţişor şi o pereche de cercei din aur. Conform poliţiştilor, complicea de 20 de ani „s-a deplasat cu autoturismul la locuinţa persoanei vătămate de unde a ridicat de la aceasta, suma de 5000 de euro, 1.200 de lei şi 2 ceasuri. Ulterior, s-a deplasat pe raza municipiului Suceava, la o locaţie stabilită, de unde a ridicat de 3 ori, la diferite intervale de timp, sume de bani şi alte bunuri, respectiv suma de 6.200 de lei, un lănţişor şi o pereche de cercei din aur, suma de 33.000 de lei şi 700 de euro şi suma de 6.000 de lei 770 de euro, creând un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei”. Conform oamenilor legii, bătrânii au fost păcăliţi după ce li s-a spus la telefon că fiica lor ar fi fost implicată într-un accident rutier şi este nevoie de bani pentru tratamente medicale şi alte proceduri specifice. 

Avea o complice în vârstă de 20 de ani

O altă „colectare” a avut loc în noaptea de 12 spre 13 octombrie, tot după miezul nopţii – se pare că acela e intervalul în care se strâng banii de la victime. Atunci, complicea s-a deplasat cu un taxi, tot la o locuinţă din Ipoteşti, de unde a ridicat suma de 5.800 de lei. Apoi, pe 18 octombrie, de data aceasta în comuna Dumbrăveni, a ridicat 4.000 de lei şi 100 de euro.

Nici comuna Vadu Moldovei nu a fost ocolită, acolo de unde s-a colectat suma de 8.600 de lei. Cum reclamaţiile s-au înmulţit, iar modul de operare era asemănător, poliţiştii au început ancheta şi au descoperit că totul era pus la cale de un bărbat care şi-a petrecut mai mult de jumătate din viaţă în închisoare. Originar din Piatra Neamţ şi în vârstă de 45 de ani, el a fost închis pentru 30 de ani în 2000, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi înşelăciune.

Evident, s-a efectuat o percheziţie în celulă şi s-au găsit un telefon mobil şi mai multe cartele SIM Prepay. A fost prinsă apoi şi complicea, care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. 

Ce ne sfătuiesc poliţiştii

image

Pentru a nu cădea pradă infractorilor, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor ca în situaţia în care primesc un telefon în care sunt anunţaţi că o rudă a fost implicată într-un accident, să nu se impacienteze şi să verifice veridicitatea informaţiei. În primul rând apelând ruda care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia. Dacă situaţia prezentată prin telefon se dovedeşte a fi ireală, trebuie anunţată în cel mai scurt timp poliţia, la 112. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net