Au «spart» 140.000 de euro pe un patinoar nefolosit

Ultima actualizare:

    Tinerii s-au bucurat  de gheaţa artificială  doar la inaugurare, în 2009.  Acum locul este în paragină (foto: Ştefan Borcea)
Tinerii s-au bucurat de gheaţa artificială doar la inaugurare, în 2009. Acum locul este în paragină (foto: Ştefan Borcea)

Patinoarul cu gheaţă artificială din Focşani zace de trei ani fără a fi folosit. Inaugurat pe vremea când la conducerea Ministerul Tineretului şi Sportului era Sorina Plăcintă, patinoarul a fost făcut de mântuială, iar oamenii spun că nu pot patina pe suprafaţa dură.

Amatorii sportului pe patine, din Focşani, şi-au dorit în oraşul lor un patinoar, dar nu pe o suprafaţă din plastic, extrem de dură şi periculoasă.

Cei care au încercat patinoarul au avut parte de experienţe dureroase. „Dacă nu eşti atent şi nu reuşeşti să-ţi menţii echilibrul, aşa cum trebuie, rişti să te alegi cu o mână ruptă", ne-a povestit Mihai Vaida, un tânăr de 20 de ani, care a încercat gheaţa de pe patinoar.

Astfel, acesta a rămas nefolosit, iar în prezent se degradează pe zi ce trece. Veniturile realizate de pe urma patinoarului s-au ridicat la „fabuloasa" sumă de 3.000 de lei, mai exact, echivalentul a 300 de bilete vândute primilor „temerari" care au încercat gheaţa artificială.

Sorina Plăcintă a recunoscut că investiţia de 140.000 de euro care s-a derulat la Focşani în perioada mandatului său nu se bucură de succes, dar a dat vina şi pe conducerea clubului sportiv pentru că nu a făcut reclamă patinoarului. „Este un eşec al meu, dar din eşecuri te poţi ridica şi merge mai departe", a spus fostul ministru al Tineretului şi Sportului.

Patinoarul de la Focşani, dar şi alte cinci similare din ţară au ajuns şi în vizorul Curţii de Conturi, care a constatat nereguli în domeniul achiziţiilor publice şi a stabilit că proiectul a fost făcut la preţuri supraevaluate.

Culmea inaugurării la Boc: «taie panglica» pentru şase staţii de biciclete

Primăria Cluj-Napoca a accesat un proiect european pentru crearea a 50 de puncte de închiriere de biciclete în regim self- service.

Ieri, după primele şase staţii realizate, primarul Emil Boc s-a grăbit să organizeze o conferinţă de presă.

„Astăzi avem şase staţii de biciclete, dintr-un total de 50 de staţii, iar întregul proiect va fi terminat în iunie 2012", a precizat mândru primarul. Boc a profitat de ocazie să se fotografieze cu prototipul de bicicletă cu care vor circula clujenii de anul viitor. Proiectul, în valoare de 4 milioane de euro, mai prevede realizarea a 60 de kilometri de piste de biciclete în Cluj-Napoca, Apahida şi Floreşti.

Click!spune

Patinoarul a fost trecut în administrarea Clubului Sportiv „Unirea” Focşani, iar conducerea instituţiei se vaită că nu are personal să se ocupe de această investiţie. „Ne trebuie două persoane care să fie în permanenţă la patinoar, un om care să lucreze cu publicul şi un muncitor, dar posturile sunt blocate”, a spus Petrea Vîlcu, directorul Clubului Sportiv „Unirea”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net