Bin Laden, îndrăgostit de Whitney Houston, iar Kim Jong-il de Eric Clapton
Dar în timp ce politicienii din statele democratice se fălesc că sunt fani ai trupelor cu succes la tineri, cei mai cunoscuţi dictatori ai lumii - care nu sunt nevoiţi să-şi arate latura umană în faţa poporului - nu sunt deloc interesaţi de noile apariţii pe piaţa muzicii, ci preferă să îi asculte pe muzicienii consideraţi acum 'depăşiţi'.
Poetesa sudaneză Kola Boof, care susţine că a fost sechestrată şi ţinută ca sclavă sexuală de Osama bin Laden în 1996, a dezvăluit că liderului reţelei teroriste Al-Qaida îi plăcea să asculte Van Halen, B-52 şi, deasupra tuturor, Whitney Houston.
Boof a precizat că bin Laden vroia să o întâlnească pe cântăreaţa americană, să-i cumpere o vilă în Sudan şi să-l omoare pe Bobby Brown, care la acea vreme îi era soţ.
În 2006, dictatorul libian Muammar Gaddafi i-a cerut cântăreţului Lionel Richie un autograf, după ce acesta a cântat la 'Concert pentru pace' în Libia, pentru comemorarea a 20 de ani de la un atac american asupra oraşului Tripoli, unde fiica adoptivă a dictatorului, Hanna, a fost ucisă.
Richie a mai susţinut că irakienii ascultau 'All Night Long', una dintre piesele sale celebre, în seara în care tancurile americane au atacat Bagdadul.
Fostul preşedinte iugoslav Slobodan Milosevic obişnuia să asculte hit-ul clasic al lui Frank Sinatra 'My Way', în celula în care a fost ţinut pe perioada judecării sale la Haga.
El a început să-l asculte pe Sinatra în timp ce lucra ca bancher la New York, în anii '70.
Eric Clapton a refuzat şansa de a deveni primul artist occidental care cântă în Coreea de Nord, după ce, în 2009, a fost invitat de liderul Kim Jong-il pentru a susţine un concert în ţara asiatică.
Dârzul lider iranian Mahmoud Ahmadinejad nu este înmuiat decât de muzica lui Chris de Burgh. Cântăreţul irlandez a primit permisiunea de a cânta în Iran vara trecută, dar concertele au fost anulate din cauza violenţelor izbucnite după alegeri.
Mai citeşte: