Boala cu cel mai lung nume: 36 de litere!
Dacă suferiţi de 'hippopotomonstrosesquippedaliophobia', care desemnează teama de a pronunţa cuvinte foarte lungi, nu citiţi acest articol. Săptămâna aceasta, cafebabel.com propune o mică antologie de cuvinte europene foarte lungi.
Cum să îţi petreci zece minute în metrou cu un singur cuvânt? În încercarea de a verifica dacă stăpâniţi limba germană, pronunţaţi cuvântul 'Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz' (ceea ce înseamnă 'legea asupra transferului obligaţiilor de supraveghere a etichetajului pentru carnea de vită').
În Germania, oamenii sunt foarte talentaţi în pronunţarea cuvintelor foarte lungi. Secretul este ... genitivul saxon. Un mic 's' între cuvinte permite prelungirea cuvintelor până la infinit.
Pentru a zice acelaşi lucru în franceză ne trebuie cel puţin 14 cuvinte! În Franţa şi în Spania, palmei i se atribuie semnificaţia de 'anticonstituţional' sau de 'anticonstituţionalmente'. Mai puţin de 26 de litere... Un scor ridicol comparativ cu polonezul 'dziewiêædziesiêciodziewiêcionarodowoœciowy' care înseamnă 'a avea 99 de naţionalităţi'. Lucru la fel de improbabil ca şi cel de putea pronunţa acest cuvânt într-o limbă profană.
Cel mai lung cuvânt din lume: 'Smile'
La categoria 'Umor', Oscarul revine Marii Britanii cu o glumă care spune că cel mai lung cuvânt este 'smiles' deoarece între primul şi ultimul 's' distanţa este de o milă (o milă, ceea ce înseamnă 1609 metri)!
Printre perlele cuvintelor foarte lungi, cu o pronunţare 'dureroasă', neologismul 'Supercalifragilisticexpialidocious' (cunoscut în italiană, în spaniolă, în engleză, în germană) din filmul 'Mary Poppins'. Dădaca perfectă, căzută din cer cu umbrela sa, pronunţă ireproşabil acest cuvânt care nouă ne dă atâtea dureri de cap. Cuvintele cântecului explică că pronunţând 'vei avea întotdeauna o alură precoce', oamenii vor gândi 'iată un om inteligent'...
In sfârşit, cuvântul cel mai lung este 'hippopotomonstrosesquippedaliophobia' pe care îl întâlnim în engleză, spaniolă şi germană. Acesta semnifică 'teama de a pronunţa cuvite foarte lungi'.