Brăilenii, «la vânătoare» de radiaţii - FOTO

Ultima actualizare:
Fotogalerie
Fotogalerie

Veştile alarmante venite din Japonia referitoare la radiaţiile care se răspândesc de la centrala din Fukushima, i-au pus pe jar pe locuitorii Brăilei.

Pentru a linişti populaţia, ieri, echipele Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Dunărea» au descins în incinta Mall Brăila unde au măsurat nivelul emisiilor de particule radioactive.

Locuitorii Brăilei spun că în cazul unui cutremur devastator, ce s-a întâmplat în Japonia ar fi nimic pe lângă ce se poate întâmpla la noi.

Doar 90 de kilometri îi despart de Centrala Atomo-Electrică de la Cernavodă şi, din acest motiv, oamenii spun că, în cazul unei catastrofe, n-au timp să se adăpostească.

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila (ISU) susţin cu nu avem de ce să ne temem. „Brăila nu se află în zona de urgenţă în ceea ce priveşte un accident la Centrala de la Cernavodă. În cazul unui astfel de eveniment, echipa CBRN (Chimic, Biologic, Radiologică şi Nucleară) este pregătiră şi dotată corespunzător cu contormetru, radiometru şi dozimetru, astfel încât să intervină în zona contaminată", ne-a declarat lt. Violeta Chiru, de la ISU. Însă, specialiştii spun că de radiaţii nu prea avem cum să ne apărăm.

Maior Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila: În cazul unui accident nuclear, cetăţenii ar trebui să se adăpostească într-o cameră bine izolată.

simeon stalpnicul png

Marian Voineag, 58 de ani: Dacă japonezii nu au putut face mare lucru, vă daţi seama ce s-ar întâmpla la noi, unde deja s-a aflat că piese vitale de la reactor au fost făcute, pe şest, de firme de doi bani!

simeon stalpnicul png

Intră în Mediacenter pentru mai multe  fotografii


    Fotogalerie
Fotogalerie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net