Brăilenii, «la vânătoare» de radiaţii - FOTO
Veştile alarmante venite din Japonia referitoare la radiaţiile care se răspândesc de la centrala din Fukushima, i-au pus pe jar pe locuitorii Brăilei.
Pentru a linişti populaţia, ieri, echipele Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Dunărea» au descins în incinta Mall Brăila unde au măsurat nivelul emisiilor de particule radioactive.
Locuitorii Brăilei spun că în cazul unui cutremur devastator, ce s-a întâmplat în Japonia ar fi nimic pe lângă ce se poate întâmpla la noi.
Doar 90 de kilometri îi despart de Centrala Atomo-Electrică de la Cernavodă şi, din acest motiv, oamenii spun că, în cazul unei catastrofe, n-au timp să se adăpostească.
Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila (ISU) susţin cu nu avem de ce să ne temem. „Brăila nu se află în zona de urgenţă în ceea ce priveşte un accident la Centrala de la Cernavodă. În cazul unui astfel de eveniment, echipa CBRN (Chimic, Biologic, Radiologică şi Nucleară) este pregătiră şi dotată corespunzător cu contormetru, radiometru şi dozimetru, astfel încât să intervină în zona contaminată", ne-a declarat lt. Violeta Chiru, de la ISU. Însă, specialiştii spun că de radiaţii nu prea avem cum să ne apărăm.
Maior Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila: În cazul unui accident nuclear, cetăţenii ar trebui să se adăpostească într-o cameră bine izolată.
Marian Voineag, 58 de ani: Dacă japonezii nu au putut face mare lucru, vă daţi seama ce s-ar întâmpla la noi, unde deja s-a aflat că piese vitale de la reactor au fost făcute, pe şest, de firme de doi bani!
Intră în Mediacenter pentru mai multe fotografii