Câmpurile cu lalele din Olanda atrag anual sute de mii de turişti FOTOGALERIE
Văzute de la depărtare, aceste ogoare par a fi nişte creioane colorate aruncate de un copil. Albastrul vibrant, roşul electrizant, rozul pal, galbenul auriu şi violetul regal îţi fură privirea odată cu povestea locuitorilor care speră, ca în fiecare an, să scoată profit din vânzarea florilor de primăvară.
Sute de mii de turişti vin în fiecare sezon pentru a prinde o bucăţică din spectacolul natural al culorilor pentru care Olanda este recunoscută în întreaga lume. Îşi parchează rulotele lângă lanurile de lalele în încercarea de a surpinde fiecare nuanţă şi a face cunoştinţă cu specii rare.
Mai mult de trei miliarde de lalele sunt cultivate în fiecare an aici, iar două treimi din ele sunt exportate. Cele mai multe ajung în Statele Unite şi Germania.
Sezonul lalelelor începe în luna martie şi durează până în august, mai multe "generaţii" fiind rulate în acest interval. După ce se recoltează şi ultima tură, pământul este cultivat cu legume.
Cultivarea bulbilor de flori a început cu aproape 400 de ani în urmă, iar astăzi Olanda produce azi mai mult de nouă miliarde bulbii în fiecare an, dintre care două treimi sunt exportate în toată lumea.