Ce funcții trebuie să aibă neapărat o brățară fitness

Ultima actualizare:

    Foto sursă: Pexels
Foto sursă: Pexels

Dacă te-ai gândit vreodată să îți iei o brățară fitness, probabil primul lucru pe care l-ai observat este legat de diferențele mari de preț între anumite branduri sau modele. Pe de o parte, îți dorești un gadget care să te ajute să îți monitorizezi performanțele, dieta, somnul și efortul depus la anumite activități fizice, însă, pe de altă parte, nici nu ai vrea să cheltui o avere pe un dispozitiv cu numeroase funcții de care nu ai nevoie.

Pe măsură ce tehnologia avansează, vedem brățări fitness capabile să facă tot mai multe lucruri și să ne ofere o imagine de ansamblu asupra formei noastre fizice. În realitate, mulți nu folosesc la capacitate maximă o brățară fitness sau un smartwatch, ci doar câteva funcții de bază ușor de accesat și de configurat. De aceea, este important ca atunci când îți cauți o brățară fitness inteligentă, să știi care sunt funcționalitățile cele mai importante și utile pe care ar fi bine să le aibă, astfel încât să nu cheltui mai mult decât îți permiți pe un gadget mult prea avansat pentru nevoile sau obiceiurile tale:

Funcția de monitorizare a pulsului

Dacă primele generații de brățări fitness nu veneau cu această funcție de monitorizare a pulsului, acum sunt puține care să nu o aibă. Diferențele se fac, de regulă, la cât de corecte sunt estimările oferite de diverse modele de brățări. Cu toate acestea, monitorizarea pulsului este un factor important pentru a determina cu o mai mare acuratețe numărul de calorii pe care îl arzi zilnic, în special în timpul unui antrenament. Brățara te poate ajuta astfel să îți dai seama când ai ajuns la un puls specific antrenamentelor cardio și cum să dozezi intensitatea antrenamentului pentru a-ți menține pulsul ridicat. 

Conectivitate cu smartphone-ul tău

Cele mai multe brățări fitness au propriile lor aplicații pentru smartphone, unde poți vedea detaliat, pe termen scurt, mediu sau lung, evoluțiile privind greutatea, pulsul, odihna, alimentația, performanța antrenamentelor etc. Acest lucru te poate ajuta enorm să te motivezi, dar și să îți dai seama cum evoluezi de la o săptămână la alta. Unele brățări pot afișa notificările de pe telefon, altele îți permit să pui muzică la căștile cu Bluetooth, astfel încât să nu mai ai grija smartphone-ului de fiecare dată când te antrenezi. Unele brățări îți permit să răspunzi la mesajele text primite pe telefon sau pe aplicații, să înregistrezi și să trimiți mesaje vocale sau să răspunzi apelurilor primite. 

Tu decizi de câte dintre aceste funcții ai nevoie. Un alt aspect important este legat de calitatea conectivității. Unele brățări pot avea o conectivitate mai slabă sau probleme de conectivitate, ceea ce poate la început nu îți va părea un lucru important, dar, pe măsură ce vei folosi tot mai frecvent gadgetul, ar putea ajunge să fie destul de deranjant. 

Localizare prin GPS

Majoritatea brățărilor fitness nu dispun de GPS, astfel că, atunci când ieși la alergat, va trebui să iei cu tine și telefonul mobil, dacă vrei să ai o imagine cât mai clară asupra traseului și asupra distanței parcurse. Modelele de brățări fitness care au GPS nu sunt neapărat mai scumpe, dar unele dintre ele au deficiențe la alte capitole, cum ar fi integrarea cu aplicațiile de smartphone sau acuratețea informațiilor oferite. 

Recunoașterea tipului de activitate efectuat

Unele brățări fitness sunt dotate cu senzori care pot detecta activitatea fizică pe care o efectuezi, în funcție de mișcările corpului. Astfel, aceste gadgeturi detectează automat dacă mergi, alergi, înoți, faci ciclism, aerobic sau ridici greutăți, fără să mai fie nevoie să selectezi manual tipul de activitate la începutul antrenamentului. Detectarea automată a activității fizice ajută și la îmbunătățirea acurateței privind estimarea caloriilor. Dacă rutina ta nu include mai multe tipuri de activități fizice, s-ar putea ca această funcție să nu fie atât de importantă pentru tine. 

Monitorizarea somnului

Brățările fitness care îți monitorizează pulsul îți pot monitoriza și odihna. În funcție de valorile pulsului, precum și de mișcările din timpul nopții, brățara poate stabili când dormi adânc, când ești în somnul de veghe sau când visezi. La începutul fiecărei zile vei primi un raport detaliat, pe ore, al calității somnului din noaptea anterioară. În funcție de aceste date, îți poți programa orele de culcare și de trezire, astfel încât să te trezești mereu cât mai plin de energie sau poți face modificări în programul tău de odihnă, dacă observi că nu dormi suficient sau dormi prost. De asemenea, unele brățări au o funcție de trezire, prin care brățara începe să vibreze ușor la ora la care ți-ai setat alarma, trezindu-te din somn într-un mod mai blând. 

Brățările fitness îți pot aminti când este timpul să faci mișcare sau să iei o pauză, îți pot recomanda tipuri de activități sau exerciții, cu ajutorul aplicațiilor, îți pot personaliza diete sau antrenamente. Însă, funcțiile enumerate mai sus sunt cele mai importante pentru o persoană care vrea să își monitorizeze atent performanțele, să le îmbunătățească și să vadă progrese lunare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net