Controversa privind pozele din Germania cu Cătălin Cherecheș. Care este cea reală, cu sau fără vânătăi

Ultima actualizare:

Prinderea lui Cătălin Cherecheș a declanșat o avalanșă de reacții în spațiul public odată cu apariția celor două poze în care fostul primar din Baia Mare apare cu vânătăi și sânge pe față, iar în cea de-a doua, cu fața curată, fără nicio urmă de rană. Românii au comentat îndelung cele două fotografii unii serios, alții în glumă. „Deci au dreptate vecinii mei care au zis că în Germania nu este ca în România”, a spus un internaut. Dilema a fost rezolvată de Marian Godină care a explicat internauților că una dintre fotografiile cu Cătălin Cherecheș este photoshopată.

image

„În Germania, poliția mai întâi te bate, apoi își pune întrebări”

Fotografiile apărute în presă și pe rețelele sociale cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, prins în Germania, au declanșat discuții aprinse printre internauți.

Sute de comentarii s-au strâns la postările făcute pe Facebook de Marian Godină și de Sindicatul Europol, acesta din urmă fiind primul care a publicat fotografia cu Cherecheș cu urme de sânge pe față.

Vă dați seama că, dacă arăta așa șifonat in România, era ditamai scandalul la toate posturile de Tembeliziune și polițiștii care l-au arestat erau linșați”, scrie cineva.

Un alt internaut se îndoiește de autienticitatea fotografiilor.

„Felicitări tuturor celor implicați pentru cooperarea transfrontalieră si celeritatea acțiunii de prindere. Totuși, am văzut poza asta circulând in ultima ora prin toate străzile “facebook”, dar am văzut si o alta versiune a pozei, cu fata fără plăgi proeminente. Posibil sa fie trucata si arestarea sa se fi făcut fără folosirea forței. E o presupunere totuși.”

În alte două comentarii se spune că în Germania cine greșește o „încasează” și deci cei doi români susțin că fotografia în care Cherecheș apare rănit este reală din această cauză.

„Pai și dacă dai pâine la porumbei și te opui controlului, tot așa o încasezi ca și când ai avea 5 kg de droguri. Nu fapta contează ci cum te comporți la un control al organelor”, spune un român.

În Germania și Austria poliția prima dată te bate măr, iar după aceea îți pune întrebări...”, răspunde un altul.

„Șmecherie românească și precizie nemțească!"

„Deci au dreptate vecinii mei care au zis ca în Germania nu este ca în România"

Și eu care credeam că nemții sunt serioși. Dar și ei au primit tot dube că și ai noștri!"

„Tipul arată ca un personaj din Angry Birds."

„În Baia Mare i se spunea Catalin CereCash…"

"Dacă era în România era mare tam tam și polițiștii erau anchetați doar dacă ai stricau freza!", crede un internaut.

Una dintre fotografii este photoshopată

Godină a venit cu o explicație legat de cele două fotografii. Într-un video postat pe pagina sa de facebook, el se adresează celor care au comentat asupra fotografiilor, una în care primarul apare cu mai multe lovituri pe față, iar în cealaltă acestea par să fi dispărut.

Marian Godină spune că fotografia în care sunt accentuate loviturile este cea adevărată, iar cealaltă este, de fapt, doar photoshopată astfel încât fața lui Cherecheș să pară mai „curată”.

„De fapt, poza reală este aceea în care domnul Cherecheș are zgârieturile acelea pe bărbie și la ochi și dacă vă uitați atent la această poză, în care el este nevătămat, acum serios, nu trebuie să fii vreun detectiv ca să vezi că e photoshopat destul de grosolan aici la nivelul bărbiei, se vede cum este ștearsă acea zgârietură, iar următoarea poză se vede că este reală”, spune Godină în video.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net