Poliția a aflat unde s-ar ascunde primarul Cherecheș, după ce a fugit din România

Ultima actualizare:

În ciuda faptului că este căutat în mod activ, Cătălin Cherecheș rămâne în funcția de primar a orașului Baia Mare.

Cătălin Cherecheș s-ar ascunde în Italia / foto: arhiva
Cătălin Cherecheș s-ar ascunde în Italia / foto: arhiva

Într-o situație explicată de prefectul Maramureșului, Rudolf Stauder, procesul de încetare a mandatului necesită parcurgerea unui lanț procedural care implică primirea unei sentințe de la instanță de către secretarul UAT-ului, urmată de emiterea unui ordin de încetare a mandatului de către prefect.

Ce zicea despre perioada de detenție anterioară

Cherecheș a fost eliberat din arest preventiv în 2016, după peste trei luni de detenție pentru acuzații de luare de mită în formă continuată. La acea vreme, el, îmbrăcat elegant, a declarat respect pentru statul român și pentru instituțiile sale, având încredere că justiția își va face datoria.

Despre perioada petrecută la Penitenciarul Gherla, Cherecheș a menționat că a fost una "civilizată".

Cherecheș s-ar afla în Italia

Între timp, au apărut informații despre posibila locație actuală a lui Cătălin Cherecheș. Conform surselor Antena 3 CNN, acesta ar fi în Italia, pe insula Pantelleria, la aproximativ 100 de kilometri sud de Sicilia, în apropiere de coasta Tunisiei.

De asemenea, se spune că el ar fi avut intenția să cumpere o proprietate în această zonă și ar avea rude în regiunea Milano.

Fuga lui Cherecheș din țară, folosind identitatea vărului său, printr-un punct de trecere a frontierei, în ziua în care a fost condamnat definitiv la închisoare, a stârnit o mare agitație atât în Poliția Română, cât și în Poliția de Frontieră.

Chestorul Victor Ștefan Ivașcu, șeful Poliției de Frontieră care a explicat modul în care primarul din Baia Mare a părăsit țara, și-a prezentat demisia de la conducerea IGPF.

În plus, Corpul de Control al Ministrului va efectua o verificare la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că au fost implementate măsuri de management în urma unor evenimente recente la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” și în cadrul altor structuri. Aceste acțiuni au ca scop restabilirea unui nivel înalt de eficienţă managerială și profesională, precum și refacerea încrederii cetățenilor în respectarea legii și în autorități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net