Coronavirusul a schimbat fața lumii! Roboţi-poliţişti şi filtre, aruncate în luptă contra virusului ucigaş
S-a schimbat faţa întregii lumi! În peste 95 de state afectate de epidemia de coronavirus s-au luat măsuri aşa cum nu s-au mai văzut de zeci de ani. Cei mai bătrâni îşi amintesc de Primul şi al Doilea Război Mondial, cei mai tineri se întreabă cum au putut trăi părinţii în comunism, cu mâncare raţionalizată şi magazine goale.
De la sfârşitul lunii decembrie 2019 până în prezent, virusul ucigaş care îşi are originea într-o piaţă de animale şi păsări din Wuhan (China) a terorizat toată planeta.
Covid-19, cum a fost botezat de specialişti virusul din familia coronavirusurilor a îmbolnăvit deja aproape 110.000 de persoane şi a ucis peste 3.800. China este cea mai afectată ţară, cu peste 3.100 de decese, urmată de Italia, unde numărul morţilor a sărit de 366.
Situaţia din Italia, care a închis toată zona de nord şi a băgat în carantină 16 milioane de persoane, este cea mai gravă din Europa şi îi afectează direct şi pe români, aflaţi acolo în număr mare la muncă. Medicii italieni au tras semnale de alarmă şi au anunţat că a fost deja depăşită capacitatea spitalelor de a primi noi cazuri, iar autorităţile discută deja despre construirea unor aşezăminte în care să fie tratate noile cazuri. Străzile sunt pustii, unităţile de învăţământ sunt închise, vizitele în spitale şi penitenciare interzise.
Tot ceea ce a experimentat China la începutul acestui an se întâmplă acum, în oglindă, şi în alte ţări. Ţara asiatică a început să raporteze, în ultima săptămână, un număr tot mai mic de cazuri noi, la fel şi de decese, semn că ”vârful epidemiei” a fost depăşit.
Carantina a fost însă „ajutată” de armată, dar şi de tehnologie: sunt roboţei care transmit automat informaţia către Poliţie, roboţei care iau temperatura trecătorilor sau a celor care intră în aeroporturi, gări şi spitale, filtre speciale cu dezinfectant, la fel cum au existat şi la precedenta epidemie de gripă aviară, drone care supraveghează, de la înălţime, respectarea măsurilor de carantină.