Coșmar pentru câțiva români care au plecat cu trenul din România spre Viena. Ce au pățit în Budapesta

Călătoria cu trenul din București spre Viena s-a transformat într-un coșmar pentru mai mulți români. Neplăcerile au început din țara noastră, iar în Budapesta au avut parte de o situație scandaloasă. Vecinii au anulat cursa spre Viena urmând momente umilitoare pentru zeci de călători. Întreaga întâmplare a fost relatată pe rețeaua socială facebook de unul dintre călători. 

image

România: Bilete vândute pentru vagoane inexistente

Mai mulți români care s-au avântat spre Viena plecând cu trenul din România au ajuns să regrete profund decizia. Problemele au început pe meleagurile noastre, când trenul a acumulat întârziere din cauza vitezei reduse cu care se circulă pe căile ferate din țară. La Mediaș au apărut și primele probleme serioase, din cauză că CFR a vândut bilete pentru un vagon care nu exista în realitate. O situație care nu este singulară în călătoriile cu trenul din țara noastră.

Ai zice că nu-i deloc altă țară, pentru că năravurile proaste sunt cam identice... Se ia una bucată tren București-Viena. La Mediaș ajunge cu 30 de minute întârziere. După ce se face cunoștință cu haosul generat de absența unui vagon (lipsea un vagon de clasa a doua, deși erau bilete vândute pentru el) apare primul contact cu șeful de tren. O matahala rotofeie, profund impasibilă la haosul din tren. Dă din umeri și zice «așezați-va pe unde găsiți loc!». Nu-l interesează că unii dintre pasageri au de mers încă 11 ore....”, a scris un călător pe grupul de Facebook Vacanțe do it yourself.

Toaletele insalubre din tren au reprezentat o altă problemă. Călătorii și-au exprimat nemulțumirea față de acest lucru șefului de tren. Rezultatul i-a contrariat.

Toaletele din capetele vagonului sunt înfundate și inutilizabile. În mărinimia lui, șeful de tren lasă deschise ușile de acces către vagonul următor, deși are cușete și în mod normal nu se tranzitează. Însă după intrarea în Ungaria, obosit și plictisit, șeful de tren blochează accesul la vagonul cușetă, sub pretext că el are nevoie să doarmă. Zeci de călători, aflați în singurul vagon de clasă, situat în capătul trenului încep să amestece blesteme și înjurături la adresa CFR-ului și a matahalei somnoroase, cu rugăciuni și binecuvantari la adresa propriei vezici”, a completat el.

Ce a început prost în România, a continuat și mai prost în Ungaria

„Numai că veștile proaste abia încep, pentru că intră în scenă și nesimțirea MAV-ului. Întârzierea de 30 de minute, recuperată parțial până la intrarea în Ungaria, crește vertiginos la aproape o oră. Iar MAV decide că nu mai are rost să lase trenul să circule până la Viena, așa că îl oprește la Budapesta. Iar angajații lui coboară călătorii din tren, inclusiv de la vagoanele de dormit, și le spun să meargă mai departe cu o garnitură austriacă, programată o oră mai târziu. Fără nicio explicație”, a povestit el.

Călătorii sunt puși în situația de a alerga cu bagajele după ei către trenul indicat pentru a-și asigura locuri libere până la Viena. S-a creat un adevărat haos.

„Începe goana după un loc liber, pe scaun, în celălalt tren, pentru ultimele trei ore de călătorie până la Viena. Iar cei care continuă din Viena spre alte destinații, sunt nevoiți să caute alte trenuri, cele pentru care aveau bilete luate deja, fiind pierdute. Pentru că, nu-i așa, MAV (n.r. serviciile companiei ungare de căi ferate) e frate cu CFR-ul și are același dispreț față de călători, mai ales dacă sunt români... Morala: câtă vreme niște papițoi puși pe furat vor conduce CFR-ul, Ministerul Transporturilor și alte structuri de sus, nicio șansă nu e să avem un transport serios. Nici la noi, nici la unguri”, și-a încheiat omul postarea.

Reacții

CFR, Poșta Română, and many more, ar trebui să dispară!”, a scris o femeie, dar a fost imediat contrazisă

„Nu instituțiile, cucoană, Poșta Română are o istorie de 150 de ani, CFR și de peste 100: să dispară nemernicii care au dus la ruinarea lor în ultimele decenii.”

Altcineva a remarcat că ungurii au luat o decizie corectă și că au decis să oprească trenul din cauză că WC-urile erau înfundate, lucru de neconceput într-o țară civilizată.

Era mai bine ca MAV să vă lase să continuați călătoria în vagoane cu WC înfundate? V-au pus la dispoziție o garnitură austriacă ce pleca curată din stația de origine. Adică le-au oferit românilor condiții civilizate de călătorie. Ca o constatare, cam totul e mai civilizat în Ungaria decât în România.”

A intervenit imediat autorul postării inițiale, care l-a contrazis:

„Era mai bine dacă MAV nu întârzia trenul mai mult decât o făcuse CFR, era mai bine dacă nu întrerupea parcursul unui tren, ca să înghesuie călători luați inclusiv de la vagoane de dormit pe puținele locuri pe scaune dintr-un alt tren, doar pentru că trenul românesc avea aproape o ora întârziere acumulată în mare parte în Ungaria și în general era mai bine să nu vorbiți despre ce nu știți! Vă recomand să plătiți vreo 200 de euro pe un bilet la vagon de dormit și să vă treziți mutat într-un tren în care să mergeți în picioare! Într-o țară civilizată, o toaletă se igienizează inclusiv pe parcurs, dacă ruta e lungă. O astfel de țară e vecina Austria”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net