Tradiția din Ungaria care uimește turiștii. De ce nu ciocnesc ungurii paharele de bere

Ungaria este, fără doar și poate, una dintre cele mai frumoase țări din Europa, iar, în ultimul timp, tot mai mulți turiști din întreaga lume descoperă acest loc superb. Iar dacă am avut ocazia de a vizita Budapesta în trecut, poate că am observat deja unele curiozități care ni s-au părut surprinzătoare!

Există nenumărate tradiții fascinante în Ungaria / foto: Profimedia
Există nenumărate tradiții fascinante în Ungaria / foto: Profimedia

Nimeni nu poate nega că Ungaria este una dintre cele mai frumoase țări din Europa, iar numărul de turiști care vizitează acest loc superb este din ce în ce mai mare, de la an la an. Ei bine, dacă am avut deja ocazia de a petrece câteva zile în Budapesta, probabil că deja am observat unele curiozități la vecinii noștri, care ni s-au părut extrem de surprinzătoare!

Ei bine, se pare că în Ungaria există câteva obiceiuri fascinante la care nu ne-am aștepta. De exemplu, una dintre cele mai interesante astfel de particularități din țara noastră vecină este faptul că, în Ungaria, nu se ciocnesc niciodată paharele, ori halbele de bere!

Tradiții fascinante din Ungaria

Se pare că originea acestei tradiții vine din secolul XIX, când, în timpul Revoluției din 1848, 13 generali maghiari au fost executați de către autoritățile vremii, iar austriecii, care observa spectacolul macabru, ciocneau pahare de bere după fiecare execuție. Se spune că, în acel moment, ungurii au jurat că nu vor mai ciocni pahare vreme de 150 de ani, iar în ciuda faptului că această perioadă deja a trecut, tradiția încă se menține.

O altă particularitate fascinantă din Ungaria este faptul că în această țară există undeva în jur de 1.500 de stațiuni balneare! Cu toate acestea, în capitala Budapesta, numărul izvoarelor termale este uriaș, lucru ce a atras oamenii în acest loc de mii de ani, în căutarea unui remediu pentru diversele lor probleme de sănătate.

Iar dacă vreți să petreceți mai mult timp în Ungaria și vă tentează să învățați limba, trebuie să vă înarmați cu ceva răbdare! Maghiara este considerată a fi cea mai grea limbă din Europa, iar alfabetul are nu mai puțin de 44 de litere!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net