Care sunt legumele care ne pot îngrășa. Avertisment din partea medicilor: „Pot duce la formarea grăsimii de pe burtă”

În mod normal, legumele sunt perfecte pentru o dietă echilibrată și sănătoasă! Cu toate acestea, există și unele condiții speciale în care acestea ne pot adăugă câteva kilograme bune în plus, dacă nu suntem atenți la ce, cât și cum, mâncăm!

Unele legume ne pot adăuga kilograme în plus / foto: Shutterstock
Unele legume ne pot adăuga kilograme în plus / foto: Shutterstock

Cu toți știm că legumele sunt ideale pentru o dietă perfectă! Cu toate acestea, potrivit celor de la adevarul.ro, există și câteva situații în care acestea ne pot adăugă câteva kilograme în plus! Mai precis, potrivit doctorului Jesse Feder, există unele legume care ne pot îngrășa! „Legumele sunt în mod natural sărace în calorii și nu vor duce direct la grăsime pe burtă. Cu toate acestea, se știe că unele legume provoacă gaze, balonare și irită intestinul, ceea ce ne poate afecta digestia și metabolismul”, ne explică medicul.

De asemenea, este foarte important să avem grijă și la modul în care pregătim legumele! „Orice legume care sunt gătite în prea mult unt sau ulei, sunt prăjite sau acoperite cu toppinguri bogate în grăsimi (unt, brânză, sosuri/sosuri grase) pot duce la formarea grăsimii de pe burtă”, ne mai avertizează Jesse Feder, potrivit sursei citate.

Legumele care ne pot adăuga kilograme în plus

Atunci când vine vorba despre legume care ne pot afecta negativ metabolismul, putem vorbi despre varză, broccoli, sparanghel, sau conopidă. Pentru cei dintre noi cu o digestie sensibilă, astfel de produse ne pot provoca probleme!

„Aceste legume sunt de obicei bogate în fibre insolubile și anumiți carbohidrați pe care bacteriile tind să îi mănânce și duc la fermentație, apoi la gaze/balonare. Acest lucru poate irita intestinul și poate provoca inflamație. De asemenea, poate afecta metabolismul atunci când sunt consumate în cantități mari”, ne mai spune Jesse Feder.

Cu toate acestea, la polul opus există și unele legume perfecte pentru o digestie sănătoasă. Aici putem vorbi despre morcovi, castraveți, ardei grași, fasole verde, vinete, cât și dovlecei. Iar dacă le preprăm la aburi, aceste legume vor deveni și mai sănătoase pentru organismul nostru!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net